Tečaj drsanja

Otroci na drsanju razvijajo koordinacijo oziroma skladnost gibanja (koordinacija gibanja celega telesa, rok, nog), ravnotežje. Povezujemo gibanje z elementi časa, ritma in prostora. Razvijamo znanja o načinu drsanja kot prostočasni dejavnosti. Izvajamo osnovna znanja drsanja: zaviranje, odriv, padec, skok, poskok, prestop. Na igriv način spoznavamo drsanje preko pripomočkov in iger. Vključujemo poligonske sestave za razvijanje znanj drsanja. Pridobivamo gibalnih sposobnosti in spretnosti, krepimo samozavest, spodbujamo pogum. Spodbujamo zdravo tekmovalnost.

Kaj počenemo na tečaju?

Ogrevanje preko iger na drsalkah (lovljenja, prenašanja, iskanja, usmerjanja)… Varnost na drsališču. Ponovitev ali spoznavanje osnov. Sistematično učenje drsanja glede na predznanje skupine oz. posameznika. Vmesni poligoni. Vmesne igre na drsalkah. Igra hokeja na drsalkah. Ples na drsalkah (po želji).

 

TERMINI

Dan Ura Lokacija Starost Obvestila:
        Urnik v pripravi.

*Prijava na tečaj je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Predprijava je potrjena s plačilom avansa – 15,00€ na TRR: SI56 6000 0000 0376 237 (Hranilnica LON). Naslov: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale. Namen: ime in priimek otroka/drsanje, sklic: nrc.

Celoten račun prejmete po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da s tečajem ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Tečaj drsanja: cenik v pripravi € / mesec
*Individualna ura: 25,00€ /  uro

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Priporočamo, da v tečaj vključite otroke od 3,5 do 15 let. Običajno se formirajo skupne, ki so starostno homogene. Bazira na osnovah, rekreaciji in aktivnem druženju s pridobitvijo določenih znanj o drsanju. Torej je namenjen vsem, ki imajo radi koordinacijske športe, priporočamo pa ga popolnoma vsem. Do 4 let se razvijejo centri za vzpostavljanje ravnotežja in takrat je ravno prava doba, da otroka vključite v aktivnosti.

Priporočamo, da v ta program vključite otroke, ki se radi gibajo na prostem in so jim blizu koordinacijski športi (rolanja, smučanja..)
Drsanje je eno najbolj koristnih vsebin gibanja, saj s spodbujanjem nekoordiniranih gibov, telo silimo v to, da postaja bolj trdno, stabilno in se na naraven način bojuje s koordinacijo.