DRUŽINSKA ATLETIKA

Namen družinske atletike je preživljanje časa skupaj z družino v gibanju. To je hkrati tudi naložba v družinske odnose, povezovanje družine ter razvijanje različnih sposobnosti (motorika,…).

Družinska atletika spodbuja aktivno gibalno zabavo za celotno družino. Otroke na igriv način spoznamo z atletiko in njenimi disciplinami (tek, skok, met), otroci pridobivajo in razvijajo gibalne sposobnosti, krepijo samozavest in spodbujamo pogum. Počasi in po korakih se otroci prično zavedati svojega telesa, orientacije v prostoru ter zmožnosti gibanja.  

Naš cilj je spodbuditi starše za spoznavanje gibalnih sposobnosti in talentov otrok, krepiti povezanost družine in njenih članov ter spodbujati celotno družino za zdrav način življenja in prehranjevanja. 

Gre za preizkušanje atletskih vsebin tek, skok, met v katero aktivno vključimo starše in otroke, dodamo veliko mero poligonov in iger. Otroci na ta način lahko vadijo v družbi svojih staršev in obratno. Preživeti svoj prosti čas skupaj z družino v gibanju je bistvo vadbe.

*Celotna družina v gibanju pomeni, da vadijo tudi odrasli.

Kaj počnemo na vadbi?

Skupaj se ogrejemo s pomočjo gibalnih iger in pripomočkov, gibalnih postaj, štafetnih in elementarnih iger. Postavimo poligone in jih aktivno izkoriščamo. Spoznavamo povelja (npr. na mesta, pozor, zdaj). Spoznavamo izreke: skipping (kolebnica), striženje, hopsanje, križni korak,… V osnovi izvajamo naravne oblike gibanja, se naučimo šole teka, preizkušamo in vadimo atletske discipline, na primer: met penastega kopja, skok v daljino, tek z različnimi startnimi pozicijami,… 

Dan: Ura: Lokacija: Starost: Opombe:
Sreda
17:15 - 18:15
OŠ Venclja Perka (velika TV)
celotna družina
Začnemo 6. 9. 2023

Priporočamo, da se v program vključite družine z otroci, ki so stari več kot 2 leti. Družinski atletiki se običajno pridružujejo družine z otroki od 2-10 let starosti. Včasih se pridružijo tudi družine, ki imajo npr. 5 letnika in dojenčka – vse je mogoče, če je volja. Dobrodošli prav vsi. 

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. Tudi starši bodite primerno oblečeni s čistimi športnimi copati. 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj. 

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870. 

S klikom na spodnje zavihke se vam odprejo zavihki z podrobnejšimi informacijami.

 • Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec)
 • Vadbi se lahko priključite kadarkoli, tudi sredi leta.
 • Z vadbo pričnemo, ko prejmemo vsaj 6 prijav. O tem vas bomo preko e-maila obvestili.
 • Med šolskimi počitnicami vadba odpade.
 • Vadba družinska atletika: 50,00€ (vključena celotna družina)

Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih.

 • Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: vadba

 • Avans se ob neudeležbi ne vrača.
 • Vadba se plačuje po ceniku, objavljenem na spletni strani. Račun se običajno formira za dva meseca skupaj. Račun prejmete s strani računovodstva. 
 • Vadba se plačuje redno, ne glede na vašo prisotnost.
 • V primeru daljše odsotnost (več kot 3x nam prej sporočite in v tem primeru uredimo sorazmerno plačilo). 
 • Nadomeščanje vadbe je možno le v primeru prijave na mavrično abecedo gibanja. Vadbo lahko nadomeščate na družinski atletiki. O nadomeščanju se dogovorimo individualno preko emaila. 
 • Za druge vadbe nadomeščanje ni mogoče. 
 • Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 
 • Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji.