Družinska atletika

Namen družinske atletike je preživljanje časa skupaj z družino v gibanju. To je hkrati tudi naložba v družinske odnose, povezovanje družine ter razvijanje različnih sposobnosti (motorika,…).

Družinska atletika spodbuja aktivno gibalno zabavo za celotno družino. Otroke na igriv način spoznamo z atletiko in njenimi disciplinami (tek, skok, met), otroci pridobivajo in razvijajo gibalne sposobnosti, krepijo samozavest in spodbujamo pogum. Počasi in po korakih se otroci prično zavedati svojega telesa, orientacije v prostoru ter zmožnosti gibanja.  

Naš cilj je spodbuditi starše za spoznavanje gibalnih sposobnosti in talentov otrok, krepiti povezanost družine in njenih članov ter spodbujati celotno družino za zdrav način življenja in prehranjevanja. 

Kaj počnemo na vadbi?

Skupaj se ogrejemo s pomočjo gibalnih iger in pripomočkov, gibalnih postaj, štafetnih in elementarnih iger. Postavimo poligone in jih aktivno izkoriščamo. Spoznavamo povelja (npr. na mesta, pozor, zdaj). Spoznavamo izreke: skipping (kolebnica), striženje, hopsanje, križni korak,… V osnovi izvajamo naravne oblike gibanja, se naučimo šole teka, preizkušamo in vadimo atletske discipline, na primer: met penastega kopja, skok v daljino, tek z različnimi startnimi pozicijami,… 

TERMINI

Dan Ura Lokacija Starost Obvestila:
Ponedeljek 17:15-18:15 OŠ Ihan celotna družina Pričetek, ko prejmemo 6 prijav.

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Ob prijavi je potrebno nakazati avans – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: počitnice  

Prva vadba je BREZPLAČNA. Če se odločite vaditi z nami prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 32,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 45,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 50,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da se v program vključite družine z otroci, ki so stari več kot 2 leti. Družinski atletiki se običajno pridružujejo družine z otroki od 2-10let starosti. Včasih se pridružijo tudi družine, ki imajo npr. 5 letnika in dojenčka – vse je mogoče, če je volja. Dobrodošli prav vsi. 

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. Tudi starši bodite primerno oblečeni s čistimi športnimi copati. 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj. 

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870.