GIBALNE URICE

Otroci skozi poligonov popeljemo v svet spretnosti, iznajdljivosti in iskanja lastnih poti k reševanju gibalnih problemov. Učimo jih gibalnih osnov na igriv in zabaven način. Krepimo otrokovo samozavest, spodbujamo pogum, koordinacijo gibanja, moč, hitrost, gibljivost, ravnotežje in natančnost. Otrokom dajemo gibalne izzive skozi motivacijske gibalne igre. Igramo se tekalne in elementarne igre ogrevanja z improviziranimi pripomočki. Spodbujamo zdravo tekmovalnost. 

Kaj počnemo na vadbi?

Uvodni del vadbene enote je namenjen ogrevanju (tekalne, štafetne, elementarne igre,…). Sledi razgibavanje – običajno s pomočjo improviziranih pripomočkov. Težavnost poligonov se z vadbami stopnjuje (vedno “težji”, drugačni poligoni). Poligoni osnovnih naravnih gibanj: tek, plezanje, plazenje, lazenje, met, skok,….

TERMINI

DanUraLokacijaStarostObvestila:
Ponedeljek17:10-18:20OŠ Rojeod 3.5 letŽe poteka
Ponedeljek18:00 – 19:00OŠ Jaršeod 3.5 letPričetek: ko prejmemo 5 prijav
Torek17:00 – 17:45Vrtec Gajod 3.5 letŽe poteka
Sreda17:00 – 17:45OŠ Dragomeljod 3.5 letŽe poteka
Petek17:30 – 18:30OŠ Venclja Perkaod 3.5 let Že poteka

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: počitnice  

Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 35,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 50,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 60,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da v program vključite otroke nad 3.5 let. Program je primeren za otroke, ki imajo zelo radi poligone, vsaka vadba se namreč pojavi v osnovne poligonu, kjer se razvijajo gibalne spretnosti otroka.

Pri vadbah za otroke od 3.5 leta dalje prisotnost staršev ni priporočljiva, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (npr. tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le nekajkrat. Nato prepustite otroka, da uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti. 

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. Tudi starši bodite primerno oblečeni s čistimi športnimi copati. 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj. 

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870.