fbpx

TEČAJ PLAVANJA

Plavanje je dobro za razvoj otrokovega okostja in pripomore k izboljšanju telesne drže. Ker med plavanjem otrok zaradi pritiska vode na prsni koš dela močnejše vdihe, s tem krepi dihalne mišice.

Plavanje je za otroke pomembno, ker plavanje sodi med tista gibanja, ki jih otrok ne pridobi z drugimi vsakodnevnimi izkušnjami. Zgodnji začetek plavanja omogoči otrokom razvoj vzdržljivosti, spretnosti, moči in spodbuja rast kosti in pravilnejšo izoblikovanje hrbtenice.

Glavni cilj učenja plavanja pri otrocih je zadovoljstvo in varnost vadečih. Učenje plavanja v skupini predstavlja možnost trajnega navezovanja stikov in prijateljstva. V družbi ostalih otrok se posameznik prilagaja vedenju skupine, upošteva celotno skupino, spoznava obnašanje in nova pravila okolja ter se ob tem socialno razvija.

Otroci so na tečajih razdeljeni v skupine glede na njihovo predznanje. Preko iger se prilagajajo na vodo, spoznavajo različne plavalne tehnike ter se učijo varnega gibanja v vodi in ob njej.

Na začetnem plavalnem tečaju se posvetimo prilagajanju na vodo (plovnost telesa, škropljenje z vodo, igre z vodo) in to znanje stopnjujemo – glavo potopimo pod vodo, gledamo pod vodo, primemo predmet, ga prinesemo pod vodo… Naučimo se osnovne plavalne tehnike (žabica) in spoznamo druge plavalne tehnike (za tiste, ki to zmorejo – hrbtno, prsno, …). Plavanja se učimo s pomočjo plavalnih pripomočkov (črv, deska..), igramo se vodne igre (pihanje žogic, iskanje zakladov…) in spoznamo načine skoka v vodo.
 
Na nadaljevalnem plavalnem tečaju se posvetimo temu, da otroci preplavajo 35 m s poljubno tehniko neprekinjeno, brez dotika dna, roba plavališča ali drugega otroka. Nato vadimo plavanje 50 m, tako, da otrok skoči v vodo na noge, plava v eno smer 25 m , se med plavanjem obrne in plava proti cilju. Med plavanjem drugih 25 m se plavalec v sredini plavališča zaustavi in opravi t.i. vajo za varnost. Učimo se še neprekinjenega plavanja 10 minut ter na razdalji 50 ali 100 m (glede na starost) s tehniko kravl. Spoznamo tudi različed plavalne tehnike in skoke v vodo.

NOVOST V LETU 2023 – PLAVALNA ŠOLA

Z oktobrom 2023 odpiramo nov program tečaja plavanja – PLAVALNA ŠOLA. Gre se za letni program, kjer ni omejeno obiskovanje na št. enot, vendar se plačuje mesečni obrok. Otroci lahko tečaj obiskujejo od oktobra 2023 pa vse do konca maja 2024.  

Cena na enoto je ugodnejša, vendar se s prijavo zavežete za minimalno 3-mesece obiskovanja tečaja. Mesečna cena znaša 45,00€. Tako lahko zagotavljamo redno skupino plavalcev.

TERMINI

Program: Dan: Ura: Lokacija: Starost: Opombe:
Tečaj: 10 enot
Sobota
10:30 - 11:15
Cirius Kamnik
Skupina 3,5-6 let in 6+ let
Začetek: 21. 10. 2023
PLAVALNA ŠOLA
Sobota
10:30 - 11:15
Cirius Kamnik
Skupina 3,5-6 let in 6+ let
Začetek: 21. 10. 2023

*Prijava na tečaj je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Predprijava je potrjena s plačilom avansa – 15,00€ na TRR: SI56 6000 0000 0376 237 (Hranilnica LON). Naslov: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale. Namen: ime in priimek otroka/plavanje, sklic: nrc.

Celoten račun prejmete po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da s tečajem ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*10 enot (45 min)  – tečaj plavanja: 135,00
*8 enot – tečaj plavanja: 108,00 €
*Individualna ura plavanja: 35,00€/uro

Drugi otrok iste družine ima 5€ popusta. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri formiranju računa. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Tečaj vodi licencirani vaditelj plavanja.

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji.