Igriva gimnastika je vadba, kjer se otroci na igriv način spoznajo z osnovnimi gimnastičnimi vsebinami, kjer vključujemo tudi gimnastične poligonske sestave. Otroci se naučijo pravilno izvajati prevale, odskoke, preskoke, seskoke, usmerjeno in kontrolirano hoditi po gredi, odriv, drža telesa, skok čez kozo, naučijo se osnovnih vaj na krogih, osnov za stojo ter kolo.

Otroci na vadbi preizkušajo osnovne gimnastične pripomočke (kot so žoga, kolebnica, trak, obroč,…). Na vadbi pridobivajo na gibalnih spretnostih, gimnastični spretnosti, krepijo samozavest, se zavedajo prostora in telesa v gibanju, se učijo usmerjene drže telesa.

Kaj počnemo na vadbi? 

Ogrevanje poteka preko iger, ki spodbujajo gimnastične vsebine (ob glasbi, pripomočkih, motivaciji). Spoznavamo določen vadbeni proces, ga vadimo, urimo in utrjujemo. Vadba igriva gimnastika je za nas del igre, ki nas postopoma vodi v določena znanja prvin (npr. izvedba usmerjenega, kontroliranega kotaljenja, čista usmerjena hoja po gredi, obvladovanje telesa pri skoku čez kozo, obvladovanje telesa pri hoji po gredi. Na vadbi izvajamo poligonske sestave, ki vključujejo gimnastične vsebine. Spoznavamo športne izreke (npr. odskok, predročenje, odročenje, priročenje,…). Počasi in postopoma preko igrive vsebine se učimo izvajati gimnastičnih prvin. Skačemo po trampolinu, skačemo čez kozo, izvajamo vaje na drogu, plezamo, tečemo, vadimo preval, kolo, stoja, hoja po gredi,… V zimskem času se vsaj enkrat udeležimo tudi aktivnosti na prostem (sankanje, drsanje,…).

TERMINI

Dan Ura Lokacija Starost Obvestila:
Ponedeljek 17:00-18:00 OŠ Jarše 5 let dalje Pričetek: 3. 10. 2022

 

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: počitnice  

Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 35,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 50,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 60,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da v program vključite otroke, ki bi se radi naučili osnov gimnastike – otroke, ki radi izvajajo in preizkušanje vse vrste skokov, plezanj in se na splošno radi gibalno preizkušajo.

Načeloma ne hodimo na tekmovanja, 1-krat letno imamo svoje zabavno družinsko tekmovanje: Mavrična olimpijada.

Pri vadbah za otroke od 3.5 leta dalje ni priporočljiva prisotnost staršev, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le nekajkrat. Nato prepustite, da otrok uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti.

Osnovna oprema za vadbo:

Telovadnica: S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. 

Na prostem: S seboj imejte športno obutev, vodo, jopico, športna oblačila, dnevnik (ki ga prejmejo na prvi vadbi).

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870.