IGRIVA GIMNASTIKA

Igriva gimnastika je vadba, kjer se otroci na igriv način spoznajo z osnovnimi gimnastičnimi vsebinami, kjer vključujemo tudi gimnastične poligonske sestave. Otroci se naučijo pravilno izvajati prevale, odskoke, preskoke, seskoke, usmerjeno in kontrolirano hoditi po gredi, odriv, drža telesa, skok čez kozo, naučijo se osnovnih vaj na krogih, osnov za stojo ter kolo.

Otroci na vadbi preizkušajo osnovne gimnastične pripomočke (kot so žoga, kolebnica, trak, obroč,…). Na vadbi pridobivajo na gibalnih spretnostih, gimnastični spretnosti, krepijo samozavest, se zavedajo prostora in telesa v gibanju, se učijo usmerjene drže telesa.

Kaj počnemo na vadbi? 

Ogrevanje poteka preko iger, ki spodbujajo gimnastične vsebine (ob glasbi, pripomočkih, motivaciji). Spoznavamo določen vadbeni proces, ga vadimo, urimo in utrjujemo. Vadba igriva gimnastika je za nas del igre, ki nas postopoma vodi v določena znanja prvin (npr. izvedba usmerjenega, kontroliranega kotaljenja, čista usmerjena hoja po gredi, obvladovanje telesa pri skoku čez kozo, obvladovanje telesa pri hoji po gredi. Na vadbi izvajamo poligonske sestave, ki vključujejo gimnastične vsebine. Spoznavamo športne izreke (npr. odskok, predročenje, odročenje, priročenje,…). Počasi in postopoma preko igrive vsebine se učimo izvajati gimnastičnih prvin. Skačemo po trampolinu, skačemo čez kozo, izvajamo vaje na drogu, plezamo, tečemo, vadimo preval, kolo, stoja, hoja po gredi,… V zimskem času se vsaj enkrat udeležimo tudi aktivnosti na prostem (sankanje, drsanje,…).

Dan: Ura: Lokacija: Starost:
Četrtek
17:00 - 18:00
OŠ Rodica - POŠ Jarše
od 5 let dalje

Priporočamo, da v program vključite otroke, ki bi se radi naučili osnov gimnastike – otroke, ki radi izvajajo in preizkušanje vse vrste skokov, plezanj in se na splošno radi gibalno preizkušajo.

Načeloma ne hodimo na tekmovanja, 1-krat letno imamo svoje zabavno družinsko tekmovanje: Mavrična olimpijada.

Pri vadbah za otroke od 3.5 leta dalje ni priporočljiva prisotnost staršev, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le nekajkrat. Nato prepustite, da otrok uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti.

Osnovna oprema za vadbo:

Telovadnica: S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. 

Na prostem: S seboj imejte športno obutev, vodo, jopico, športna oblačila, dnevnik (ki ga prejmejo na prvi vadbi).

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870. 

S klikom na spodnje zavihke se vam odprejo zavihki z podrobnejšimi informacijami.

 • Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec)
 • Vadbi se lahko priključite kadarkoli, tudi sredi leta.
 • Z vadbo pričnemo, ko prejmemo vsaj 6 prijav. O tem vas bomo preko e-maila obvestili.
 • Med šolskimi počitnicami vadba odpade.
 • Vadba 45 min: 35,00€ / mesec
 • Vadba 60 min: 37,00€ / mesec
 • Vadba 90 min ali 2x tedensko: 50,00€ / mesec

Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih.

 • Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: vadba

 • Avans se ob neudeležbi ne vrača.
 • Vadba se plačuje po ceniku, objavljenem na spletni strani. Račun se običajno formira za dva meseca skupaj. Račun prejmete s strani računovodstva. 
 • Vadba se plačuje redno, ne glede na vašo prisotnost.
 • V primeru daljše odsotnost (več kot 3x nam prej sporočite in v tem primeru uredimo sorazmerno plačilo). 
 • Nadomeščanje vadbe je možno le v primeru prijave na mavrično abecedo gibanja. Vadbo lahko nadomeščate na družinski atletiki. O nadomeščanju se dogovorimo individualno preko emaila. 
 • Za druge vadbe nadomeščanje ni mogoče. 
 • Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 
 • Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji.