Igriva gimnastika

OSNOVNI NAMEN:

 • Igriv način spoznavanja z osnovnimi gimnastičnimi vsebinami in vključevanje gimnastičnih poligonskih sestav.
 • Pravilno izvajanje prevala, odskokov, naskokov, preskokov, seskokov, usmerjena in kontrolirana hoja po gredi, odriv, drža telesa, skok čez kozo, obvladovanje osnovnih vaj na krogih, osnove za stojo in kolo.
 • Preizkušanje osnovnih gimnastičnih pripomočkov, kot so žoga, kolebnica, trak, obroč.
 • Pridobivanje gibalnih spretnosti, gimnastičnih spretnosti, krepitev samozavesti, zavedanje prostora in telesa v gibanju, usmerjanje drže telesa.

KAJ POČNEMO:

 • Ogrevanje preko iger, ki spodbujajo gimnastične vsebine (ob glasbi, pripomočkih, motivaciji), tekalne, elementarne igre.
 • Spoznavamo določen vadbeni proces, ga vadimo, urimo in utrjujemo.
 • Vadba je za nas del igre, ki nas postopoma vodi v določena znanja prvin, kot na primer izvedba usmerjenega, kontroliranega kotaljenja, čiste usmerjene hoje po gredi, obvladovanja telesa pri skoku čez kozo, obvladovanje telesa pri hoji po gredi …
 • Izvajamo tudi poligonske sestave, ki vključujejo gimnastične vsebine.
 • Spoznavamo športne izreke kot primer odskok, predročenje, odročenje, priročenje …
 • Počasi in postopoma preko igrive vsebine se učimo izvajati gimnastične prvine.
 • Skačemo po trampolinih, skačemo čez kozo, izvajamo vaje na drogu, plezamo, tečemo, vadimo preval, kolo, stoja, hoja po gredi …
 • V zimskem času se vsaj enkrat udeležimo aktivnosti na prostem (drsanje, sankanje).

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN:

Program je primeren za otroke od petega leta dalje. Običajno se formirajo skupne, ki so starostno homogene (5–7 let ali 6–8 let). Bazira na osnovah, rekreaciji in aktivnem druženju. Skupina ni usmerjena v tekmovalnost oz. tekmovanj se ne udeležujemo. Gre za preprosto rekreacijo, pri kateri se učimo osnove gimnastike.

URNIK IGRIVE GIMNASTIKE

Cena:

1x tedensko = 30€ / mesec
2x tedensko = 40€ / mesec
2x tedenska kombinacija vadb = 45€ / mesec

– Več informacij o plačilih najdete na strani plačila (zavarovanje,…) .
– Drugi otrok iste družine ima 10% popusta.
– Članarina je všteta v ceno in se običajno obračuna pri prvih nakazilih.

PRIPOROČILO:

Priporočamo, da v ta program vključite otroke, ki radi izvajajo in preizkušajo vse vrste skokov in se na splošno radi gibalno »preizkušajo«.

OSNOVNA OPREMA/ S SEBOJ:

Steklenica vode, vadbena oprema: trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati. Dnevnik, ki ga prejmejo otroci prvi dan vadbe.

URNIK:

TerminLokacijaStarostDodatna aktivnost
PONEDELJEK
17:00 – 18:15

OŠ ROJE

5-7

Prijava na vadbo:

– Obvezna prijava na vadbo (info@sadmavrica.si, 031 314 870 ali preko spletne strani) zaradi lažjega obveščanja o vadbi
– Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
– Z vadbo pričnemo ko prejmemo 6 prijav.
– Za prijavo potrebujemo podatke: ime in priimek otroka, letnica, telefon
– Prva vadba za BREZPLAČNA, če se odločite vaditi dalje, prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.si). Če boste z vadbo zaključili, ste dolžni to obvestiti na info@sadmavrica.si.
– Vadbo vodijo usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport in vaditelji rekreacije.
– V času šolskih počitnic, praznikov, vadba odpade.

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – otroci, nova pristopna_izjava_2019, ki jo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/-ici ali pa popolno izpolnjen original pošljete na naslov društva: Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale ali oddate na vadbi pri vaditelju. Udeleženci imajo možnost članskih ugodnosti.

KDO VODI VADBO:

V šolskem letu 2019/20 vadbo vodi v Dragomlju vaditeljica rekreacije Nika Ponikvar, pomoč Mojca Grojzdek. Več o Niki tukaj.

OSNOVNI NAPOTKI:

SPLOŠNO:

Tudi če boste vadili v telovadnicah, računajte na to, da če bo lepo vreme, bo potekalo vsaj ogrevanje na prostem, zato imejte s seboj jopice, vodo, obutev za v telovadnico in za na prosto.

Vadbi se lahko priključite kadarkoli. Vsaka 1. vadba je brezplačna – poskusna. Če ste z vadbo zadovoljni in ostanete z nami, prejmete račun za plačilo izbrane vadbe. Če boste z vadbo zaključili, ste dolžni to obvestiti na info@sadmavrica.si.

Pri vadbah za otroke od 3,5 leta dalje ni priporočljiva prisotnost staršev, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le enkrat, dvakrat ali največ trikrat. Nato prepustite, da otrok uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti.

POSEBNOSTI:

 • V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, pp. Za tovrstne posebnosti pokličete 031 314 870 za dogovor in pogovor, da se odločimo, v katero skupino bi otroka najlažje vključili glede na obstoječe stanje.
 • V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke.
 • Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti. Za dogovor pokličete 031 314 870.

PROSTOVOLJSTVO:

V vadbene procese lahko vključimo tudi prostovoljce. Gre za pomoč pri vadbi. Spremstvo posameznikov oz. pomoč pri izvedbi vadbene enote. Dobrodošli vsi, ki imate čas ali pa si enostavno želite družbe, morda praktične izkušnje na terenu, ali pa si želite nekaj prispevati družbi za dober namen. Vsakega bomo veseli. Prej pokličite, da se dogovorimo. Ravnamo se po Zakonu o prostovoljstvu.

Prijava na vadbo: 031 314 870, info@sadmavrica.si ali preko obrazca: