Abeceda športa

Namen abecede športa je igriv način spoznavanja z raznolikimi športnimi vsebinami in vključevanje poligonskih sestav. Otroci spoznavajo različne športne vsebine preko igre, vadijo izvajanje in uporabo pripomočkov (loparji, žoge, rolerji, drsalke, rolke, skiroji, kolesa,…). Namen je pridobivanje gibalnih sposobnosti, spretnosti, krepitev samozavesti, spodbujanje poguma in znanja ravnanja s športnimi pripomočki. Spodbujamo zdravo tekmovalnost. 

Kaj počnemo na vadbi?

Ogrevamo se preko tekalnih, elementarnih in štafetnih iger. Usmerimo se v določen šport, na primer odbojka (postopno spoznavanje z žogo, igre z žogo, postavitev rok, odboj, sprejem,…) ali primer atletika (kako tečemo, vaje teka, spoznavanje šole teka, povelja), nogomet (postopno spoznavanje z žogo, usmerjanje noge – žoge, usmerjanje noge – žoge, obramba, streli,…). Športni poligon s povezano športno tematiko. Spoznavamo športne izraze, kor na primer skipping (kolebnica), striženje, hopsanhje, servis, avt,… Izvedemo določene usmerjevalne vsebine, na primer: preval, skok čez kozo, levji skok, hoja po gredi,…

TERMINI

DanUraLokacijaStarostObvestila:
Ponedeljek18:00 – 19:00OŠ Jarše/Rodica4-10 letŽE POTEKA
Ponedeljek18:15-19:00OŠ Rodica (mala TV)4-10 letŠe zbiramo prijave.
Sreda18:00 – 19:00OŠ Dragomelj4-10 letŽE POTEKA
Sreda17:00-18:00KD Motnik3.5 – 6 letŠe zbiramo prijave.

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Ob prijavi je potrebno nakazati avans – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: počitnice  

Prva vadba je BREZPLAČNA. Če se odločite vaditi z nami prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 32,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 45,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 50,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da v program vključite otroke od 4 do 10 let. Običajno se formirajo skupine, ki so starostno homogene. Vadba bazira na osnovah rekreacije in aktivnega druženja. Vadba je namenjena vsem, ki radi vsakič nekaj novega “športajo” in s tem postopoma različne športne vsebine.

Pri vadbah za otroke od 3.5 leta dalje prisotnost staršev ni priporočljiva, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (npr. tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le nekajkrat. Nato prepustite otroka, da uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti. 

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. Tudi starši bodite primerno oblečeni s čistimi športnimi copati. 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj. 

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870.