ABECEDA ŠPORTA

Namen abecede športa je igriv način spoznavanja z raznolikimi športnimi vsebinami in vključevanje poligonskih sestav. Otroci spoznavajo različne športne vsebine preko igre, vadijo izvajanje in uporabo pripomočkov (loparji, žoge, rolerji, drsalke, rolke, skiroji, kolesa,…). Namen je pridobivanje gibalnih sposobnosti, spretnosti, krepitev samozavesti, spodbujanje poguma in znanja ravnanja s športnimi pripomočki. Spodbujamo zdravo tekmovalnost. 

Kaj počnemo na vadbi?

Ogrevamo se preko tekalnih, elementarnih in štafetnih iger. Usmerimo se v določen šport, na primer odbojka (postopno spoznavanje z žogo, igre z žogo, postavitev rok, odboj, sprejem,…) ali primer atletika (kako tečemo, vaje teka, spoznavanje šole teka, povelja), nogomet (postopno spoznavanje z žogo, usmerjanje noge – žoge, usmerjanje noge – žoge, obramba, streli,…). Športni poligon s povezano športno tematiko. Spoznavamo športne izraze, kor na primer skipping (kolebnica), striženje, hopsanhje, servis, avt,… Izvedemo določene usmerjevalne vsebine, na primer: preval, skok čez kozo, levji skok, hoja po gredi,…

Dan: Ura: Lokacija: Starost: Opombe:
Ponedeljek
17:30 - 18:30
Cirius Kamnik (mala telovadnica)
4-10 let
Začetek: 25. 9. 2023
Ponedeljek
18:00 - 19:00
Vrtec Gaj
4-10 let
Sreda
17:00 - 17:45
OŠ Krtina (nova telovadnica)
4-10 let
Začetek: 6. 9. 2023
Četrtek
18:00 - 19:00
Vrtec Gaj
4-10 let

Priporočamo, da v program vključite otroke od 4 do 10 let. Običajno se formirajo skupine, ki so starostno homogene. Vadba bazira na osnovah rekreacije in aktivnega druženja. Vadba je namenjena vsem, ki radi vsakič nekaj novega “športajo” in s tem postopoma različne športne vsebine.

Pri vadbah za otroke od 3.5 leta dalje prisotnost staršev ni priporočljiva, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (npr. tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le nekajkrat. Nato prepustite otroka, da uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti. 

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. Tudi starši bodite primerno oblečeni s čistimi športnimi copati. 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj. 

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870. 

S klikom na spodnje zavihke se vam odprejo zavihki z podrobnejšimi informacijami.

 • Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec)
 • Vadbi se lahko priključite kadarkoli, tudi sredi leta.
 • Z vadbo pričnemo, ko prejmemo vsaj 6 prijav. O tem vas bomo preko e-maila obvestili.
 • Med šolskimi počitnicami vadba odpade.
 • Vadba 45 min: 35,00€ / mesec
 • Vadba 60 min: 37,00€ / mesec
 • Vadba 90 min ali 2x tedensko: 50,00€ / mesec

Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih.

 • Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: vadba

 • Avans se ob neudeležbi ne vrača.
 • Vadba se plačuje po ceniku, objavljenem na spletni strani. Račun se običajno formira za dva meseca skupaj. Račun prejmete s strani računovodstva. 
 • Vadba se plačuje redno, ne glede na vašo prisotnost.
 • V primeru daljše odsotnost (več kot 3x nam prej sporočite in v tem primeru uredimo sorazmerno plačilo). 
 • Nadomeščanje vadbe je možno le v primeru prijave na mavrično abecedo gibanja. Vadbo lahko nadomeščate na družinski atletiki. O nadomeščanju se dogovorimo individualno preko emaila. 
 • Za druge vadbe nadomeščanje ni mogoče. 
 • Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 
 • Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji.