Abeceda športa

OSNOVNI NAMEN ABECEDE ŠPORTA:

 • Igriv način spoznavanja z raznolikim športnimi vsebinami in vključevanje poligonskih sestav.
 • Spoznavanje različnih športnih vsebin, igra, vaja izvajanja oz. vaja uporabe pripomočkov (loparji, žoge, rolerji, drsalke, longbordi, rolke, skiroji, kolesa).
 • Pridobivanje gibalnih sposobnosti in spretnosti, krepitev samozavesti, spodbujanje poguma in znanja ravnanja s športnimi pripomočki.
 • Zdrava tekmovalnost.

KAJ POČNEMO:

 • Ogrevanje preko tekalnih, elementarnih in štafetnih iger.
 • Usmeritev v določen šport »dneva« na primer odbojka (postopno spoznavanje z žogo, igre z žogo, postavitev rok, odboj, sprejem) … ali primer atletika (kako tečemo, vaje teka, spoznavanje šole teka, povelja … ali primer nogomet (postopno spoznavanje z žogo, usmerjanje noge-žoge, obramba, streli …).
 • Športni poligoni povezano s športno vsebino »dneva«.
 • Spoznavanja športnih izrazov, kot na primer skipping (kolebnica), striženje, hopsanje, servis, aut …
 • Izvedba določenih usmerjenih vsebin kot primer; preval, skok čez kozo, levji skok, hoja po gredi …

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN:

Program je primeren za otroke 4 do 10 let. Običajno se formirajo skupne, ki so starostno homogene. Bazira na osnovah, rekreaciji in aktivnem druženju. Torej je namenjen vsem, ki radi vsakič nekaj novega »športajo« in s tem postopoma spoznavajo različne športne vsebine.

URNIK ABECEDE ŠPORTA

PRIPOROČILO:

Priporočamo, da v ta program vključite otroke, ki vedno znova radi raziskujejo vse vrste športnih vsebin in jih radi gibalno »preizkušajo«. Tudi poligonskih sestav v tem vadbenem programu ne bo manjkalo.

Če je otrok starejši od 10 let, vam priporočamo vključitev v program ŠPORTAJMO, podoben program, vendar so tam starejši otroci, ki tudi sami nekoliko oblikujejo program.

OSNOVNA OPREMA/ S SEBOJ:

Steklenica vode, vadbena oprema: trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati. Dnevnik, ki ga prejmejo otroci prvi dan vadbe.

Urnik:

Termini:Lokacija:Starost:Dodatna aktivnost
PONEDELJEK
17:15 – 18:30

OŠ IHAN (velika TV)

4+

maj: tečaj rolanja/rolkanja
PETEK
17:00 – 18:15

OŠ RODICA (mala TV)

7+

maj: tečaj rolanja/rolkanja

PRIJAVA:

– Obvezna prijava na vadbo (info@sadmavrica.si, 031 314 870 ali preko spletne strani) zaradi lažjega obveščanja o vadbi
– Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
– Z vadbo pričnemo ko prejmemo 6 prijav.
– Za prijavo potrebujemo podatke: ime in priimek otroka, letnica, telefon
– Prva vadba za BREZPLAČNA, če se odločite vaditi dalje, prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.si). Če boste z vadbo zaključili, ste dolžni to obvestiti na info@sadmavrica.si.
– Vadbo vodijo usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport in vaditelji rekreacije.
– V času šolskih počitnic, praznikov, vadba odpade.

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – otroci, nova pristopna_izjava_2019, ki jo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/-ici ali pa popolno izpolnjen original pošljete na naslov društva: Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale ali oddate na vadbi pri vaditelju. Udeleženci imajo možnost članskih ugodnosti.

KDO VODI VADBO:

V šolskem letu 2019/20 vadbo vodi v Dragomlju vaditeljica rekreacije Nika Ponikvar, pomoč Mojca Grojzdek. Več o Niki tukaj.

Za petkovo skupino vaditelja še sporočimo do začetka vadbene enote.

Dodatna obvestila:

 • Pri vadbah za otroke od 3,5 leta dalje ni priporočljiva prisotnost staršev, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le enkrat, dvakrat ali največ trikrat. Nato prepustite, da otrok uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti.

POSEBNOSTI:

 • V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, pp. Za tovrstne posebnosti pokličete 031 314 870 za dogovor in pogovor, da se odločimo, v katero skupino bi otroka najlažje vključili glede na obstoječe stanje.
 • V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke.
 • Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti. Za dogovor pokličete 031 314 870.

PROSTOVOLJSTVO:

V vadbene procese lahko vključimo tudi prostovoljce. Gre za pomoč pri vadbi. Spremstvo posameznikov oz. pomoč pri izvedbi vadbene enote. Dobrodošli vsi, ki imate čas ali pa si enostavno želite družbe, morda praktične izkušnje na terenu, ali pa si želite nekaj prispevati družbi za dober namen. Vsakega bomo veseli. Prej pokličite, da se dogovorimo. Ravnamo se po Zakonu o prostovoljstvu.

Prijava na vadbo: 031 314 870, info@sadmavrica.si ali preko obrazca: