TEČAJI ROLANJA NA VRTCIH IN ŠOLAH

Gibalna dejavnost je eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Ker je dandanes vedno bolj razširjen sedeči način življenja, se vedno več staršev zaveda, da sta šport in gibanje nepogrešljiva v  otrokovem razvoju. Zato starši vključujejo otroke v različne športne dejavnosti, med katere spada tudi rolanje.

Rolanje je za otroka priporočljivo, saj v veliki meri vpliva na razvoj ravnotežja, ki je ena od osnovnih motoričnih sposobnosti in pripomore k skladnosti gibanja. Prav tako z razvojem ravnotežja razvijamo intelektualne sposobnosti pri otroku v zgodnjem otroštvu.

Rolanje je za otroke zelo koristno tudi zato, ker povečuje odpornost organizma in kostno maso. Uvrščamo ga med »ravnotežne športe«, ta pa pozitivno vpliva tudi na učenje drugih športov kot so drsanje, smučanje, kolesarjenje, ipd.

Pri rolanju je v gibanju je celotno telo, saj aktivno sodelujejo tako noge, kot tudi roke s katerimi zamahujemo. Prav zaradi tega ima zelo ugoden vpliv na naše zdravje. Prav tako ga uvrščamo med aerobne aktivnosti, saj se med samim rolanjem poveča srčni utrip, to pa pozitivno vpliva na zdravje našega srca in regulacijo telesne teže.

Z rolanjem urimo koordinacijo, ravnotežje in pridobivamo na kondiciji. Rolanje krepi srce in bistri um. Na tečaju rolanja se bodo otroci učili preko igre in poligonov, ki jih bodo pripravili strokovno usposobljeni vaditelji. 

Za zaključek povabimo starše in pripravimo spretnostni poligon ker predstavimo pridobljeno znanje. Ob zaključku udeleženci prejmejo medaljo in diplomo, na kateri je zabeleženo pridobljeno znanje udeleženca. Starši boste prejeli fotografije preko e-pošte. 

Termin: Ura: Lokacija: Opombe:
6. - 10. 5. 2024
14:30 - 15:45
OŠ Venclja Perka
Cena: 67,00 €

Opozorilo: TEČAJ ROLANJA izvedemo ob vsaj 6-ih prijavah! O tem vas vse prijavljene tudi obvestimo. 

*Prijava na tečaj je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Račun prejmete po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevalni, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*5-dnevni tečaj: 67,00€
*Individualna ura: 26,00€/uro

Drugi otrok iste družine ima 5€ popusta. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

*Popusti se med seboj ne seštevajo!

Izposoja opreme: 
*KOMPLET: Čelada, ščitniki, rolarji = 5,00€/tečaj
*Rolarji: 3€/tečaj

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Otroke bomo razdelili v skupine glede na predznanje (1 skupina od 3,5 do 7 let, 2 skupina od 7 let dalje). Vsak vaditelj bo vodil skupino 6 otrok.