Atletska abeceda

Na vadbi se na igriv način spoznavamo z atletiko in njenimi disciplinami (tek, skok, met). Otroci pridobivajo na gibalnih sposobnostih, krepimo samozavest in spodbujamo pogum. Počasi, po korakih se začnejo zavedati svojega telesa, orientacije v prostoru in zmožnosti gibanja.

Kaj počnemo na vadbi?

Ogrejemo se preko tekalnih, elementarnih in štafetnih iger. Spoznamo atletske in gimnastične poligone, spoznavamo in vadimo povelja (na mesta, pozor, zdaj), spoznavamo izreke kot so skipping (kolebnica), striženje, hopsanje, križni korak. Izvedemo določene usmerjene vsebine, na primer: preval, skok čez kozo, levji skok, hoja po gredi, kolo. Vadimo atletske discipline: tek (sprint, vzdržljivostni tek), skok (daljina, višina, s prilagojeno palico), met (vortex, mehko kopje, gumijasti disk, prilagojeno kladivo). 

Izvedba vadbe

V času epidemije smo vadili na prostem, v parkih in je vadba potekala zelo lepo. Spoznali smo parke, aktivno uporabljali igrala, zverala in travnate površine, zato bomo enako prakso nadaljevali v septembru 2021 (v primeru, da bo dovolj prijav – 6), nato pa z vadbo nadaljujemo v telovadnicah (glej urnik). 

TERMINI

DanUraLokacijaStarostObvestila:
Ponedeljek17:00-18:00

OŠ Ihan

6-10 letŠe zbiramo prijave (trenutno ne poteka).
Sreda18:00 – 19:00

KD Motnik

6-10 letŠe zbiramo prijave (trenutno ne poteka).
Četrtek17:00 – 18:00

Stadion Mekinje

 Ponovno pričnemo 3. 3. 2022

 

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Ob prijavi je potrebno nakazati avans – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: počitnice  

Prva vadba je BREZPLAČNA. Če se odločite vaditi z nami prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 32,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 45,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 50,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da v program vključite otroke, ki bi se radi naučili osnov teka, skoka, meta. Program bazira na osnovah, čisti rekreaciji in aktivnemu druženju.

Načeloma ne hodimo na tekmovanja, 1-krat letno imamo svoje zabavno družinsko tekmovanje: Mavrična olimpijada.

Pri vadbah za otroke od 3.5 leta dalje ni priporočljiva prisotnost staršev, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le nekajkrat. Nato prepustite, da otrok uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti.

Osnovna oprema za vadbo:

Telovadnica: S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. 

Na prostem: S seboj imejte športno obutev, vodo, jopico, športna oblačila, dnevnik (ki ga prejmejo na prvi vadbi).

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870. 

Izvedba vadbe

V času epidemije smo vadili na prostem, v parkih in je vadba potekala zelo lepo. Spoznali smo parke, aktivno uporabljali igrala, zverala in travnate površine, zato bomo enako prakso nadaljevali v septembru 2021 (v primeru, da bo dovolj prijav – 6), nato pa z vadbo nadaljujemo v telovadnicah (glej urnik).