MAVRIČNA ABECEDA GIBANJA

Mavrična abeceda gibanja je vadba, kjer se otroci na igriv način spoznajo z osnovnimi naravnimi načini gibanja. V vadbo vključujemo poligonske sestave, ki temeljijo na naravnih oblikah gibanja (hoja, tek, skok, plezanje, lazenje, plazenje,…). Otroci na vadbi pridobivajo zdrave, pravilne in aktivne vzorce gibanja in prehrane. Pozitivna motivacija in krepitev refleksov. Otroci pridobivajo na gibalnih spretnostih, krepijo samozavest, se zavedajo prostora in telesa v gibanju, času in prostoru. Otroci pridobivajo na vztrajnosti, strpnosti, zaupanju in počasnim navajanjem na pravila. 

Kaj počnemo na mavrični abecedi gibanja?

Na vadbi se najprej ogrejemo preko iger, ki spodbujajo gibanje (ob glasbi, pripomočkih, motivaciji) in s pomočjo tekalnih in elementarnih iger. Na vadbi krepimo mišice in sklepe, pridobivamo na spretnosti, hitrosti, pozornosti in spoznavamo občutke za višino, strmino, klančino in globino. Padec je naša refleksna kompozicija giba, ki nas krepi, opogumlja in spodbuja samozavest. Izvajamo tudi poligonske sestave, ki vključujejo raznolike vsebine z naravnimi oblikami gibanja.

TERMINI

DanUraLokacijaStarostObvestila:
Ponedeljek17:10 – 18:10OŠ ROJE2 – 3.5 let 
Sreda17:10 – 17:50Fit-Fit Domžale2 – 3.5 let 
Sreda16:00 – 16:45Fit-fit Domžale1-2 leti 

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: počitnice  

Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 35,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 50,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 60,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da v program vključite otroke od 2 do 3.5 let. Starši otroke še vedno spremljate v vadbenem procesu za primer varnosti (spremstvo pri poligonih, pomagate pri motivaciji,…).

Osnovna oprema za vadbo:

Telovadnica: S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevni otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. 

Na prostem: S seboj imejte športno obutev, vodo, jopico, športna oblačila, dnevnik (ki ga prejmejo na prvi vadbi).

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870.