TEČAJ ROLKANJA

Z rolkanjem otroci urijo svoje spretnosti in gibalne sposobnosti, kot so: koordinacija, ravnotežje, preciznost, orientacija v prostoru in gibljivost. Rolkanje je šport, ki je znan po vsem svetu in je v zadnjih letih v velikem porastu. Največja težava nastopi, ko otrok za darilo prejme novo rolko, a ko se poda nanjo, hitro obupa, saj mu ohranjanje ravnotežja predstavlja veliko težavo. Prvih rolkarskih podvigov se je potrebno lotiti pravilno in veselje bo hitro tu.

Zato bomo učenje pričeli na čistem začetku. Spoznali se bomo s sestavnimi deli rolke, da jo bomo lahko tudi sami prilagodili otrokovim potrebam, določili bomo vodilno nogo, ter območje pozicije nog. Dobre osnove nam bodo omogočile, da bo stoja na rolki stabilna, odriv dober in vožnja prijetna ter kasneje tudi zelo zabavna. Spoznali bomo vlogo rotacije telesa, ter prenašanja težišča. Skratka, vse osnove, ki bodo otroku v pomoč za nadaljno samostojno ali profesionalno učenje.

Rolkarji pravijo: »Rolkanje je za vsakogar, ne glede na starost in spol.«

Tečaj rolkanja je primeren tako za učenje s klasično rolko kot tudi z longboard-om. Na tečaju je obvezna uporaba zaščitne opreme (čelada, ščitniki za kolena, komolca in zapestje). 

Na tečaju rolkanja se bomo naučili: koordinacije in stabilizacije telesa, orientacije v prostoru, osnovnih tehnik odrivanja, štart z mesta, štart v gibanju, vožnje na rolki, ohranjanja ravnotežja, vožnjo v različnih položajih, skok z rolke, zavijanje, različne načine ustavljanja in pick-it-up tehnike. 

Na nadaljevalnem tečaju se otroci učijo dodatnih vaj koordinacije, obvladovanje padcev, učenje trikov,…

Tečaj je primeren tako za popolne začetnike (začetni tečaj) kot tudi za tiste bolj spretne (nadaljevalni tečaj).

Termin: Ura: Lokacija: Starost: Opombe:
Začetek 22. 6. 2023 (6 enot)
17:00 - 18:15
Češminov park Domžale
7+ let
Cena: 80,00€

Termini tečaja: 22. 6. | 29. 6. | 6. 7. | 13. 7. | 20. 7. | 27. 7. 2023

*Prijava na tečaj je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Predprijava je potrjena s plačilom avansa – 15,00€ na TRR: SI56 6000 0000 0376 237 (Hranilnica LON). Naslov: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale. Namen: ime in priimek otroka/rolkanje, sklic: nrc.

Celoten račun prejmete po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da s tečajem ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Glej cene v tabeli.
*Individualna ura: 33,00€/uro

Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni vaditelji rolkanja, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Tečaj vključuje 6 ali 10-urni tečaj rolkanja s strokovnim pristopom vaditeljev rekreacije in priznanim slovenskim rolkanjem, učenje preko igre, učenje v majhnih skupinah. Udeleženci prejmejo medaljo in diplomo (kjer je označeno tudi pridobljeno znanje), foto-utrike (po epošti).

*V kolikor kupujete rolko vam priporočamo, da se posvetujete z našim mentorjem Urošem (tel: 041 599 541), ki vam bo brezplačno svetoval. 

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870.