Zdrava vadba ABC

Zdrava vadba ABC zajema osnovna gibanja telesa in navaja telo postopno na težje funkcijske osnove. Je načrten program vadbe na področju rekreacije v Sloveniji in vključuje krepilne in raztezne gimnastične vaje. Na vadbi se naučite pravilno izvajati vaje za hrbtenico, krepite in kontrolirate telesne mišice, izboljšate konstitucijo in držo telesa. Poudarek je na težje dostopnih,  manjših in šibkejših mišicah, ki pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži in preventivi kardiovaskularnega sistema. 

Z vadbo izboljšate svojo telesno pripravljenost in koordinacijo. Vključuje vaje za moč, raztezanje in dihanje. Vadba je primerna tudi za rehabilitacijo po poškodbah.

Kaj počnemo na vadbi?

Vadbo pričnemo z aktivnim in zdravim ogrevanjem. Glavni del aktivnosti je namenjen treniranju telesnega centra, izvajanje vaj za moč, vzdržljivost, utrjevanje določenih mišičnih skupin in delo po sistemu od ABC, kar naznanja izvajanje vaj glede na sposobnost udeleženca. 

Z vajami izboljšujemo ravnotežje in koordinacijo. V zaključnem delu enote vaje izvajamo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Učimo se skladnosti gibanja in dihanja. Občasno se posvetimo tudi meditativnemu delu aktivnosti. Zaključujemo z usmerjenimi gibi imenovanimi – pozdrav soncu. 

TERMINI

Dan Ura Lokacija Starost Obvestila:
Ponedeljek 18:00-19:00 OŠ Rodica odrasli Pričetek, ko prejmemo 6 prijav.

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Prva vadba je BREZPLAČNA. Če se odločite vaditi z nami prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevalni, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 32,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 45,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 50,00€ /  mesec

Drugi član iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Vadeči v društvu niste zavarovani. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da se v program vključite vsi nedejavni, kot tisti, ki se po raznih nesrečah, poškodbah vračate nazaj v telesne dejavnosti in program služi kot obnovitev.

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj.