Zdrava vadba ABC zajema osnovna gibanja telesa in navaja telo postopno na težje funkcijske osnove. Je načrten program vadbe na področju rekreacije v Sloveniji in vključuje krepilne in raztezne gimnastične vaje. Na vadbi se naučite pravilno izvajati vaje za hrbtenico, krepite in kontrolirate telesne mišice, izboljšate konstitucijo in držo telesa. Poudarek je na težje dostopnih,  manjših in šibkejših mišicah, ki pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži in preventivi kardiovaskularnega sistema. 

Z vadbo izboljšate svojo telesno pripravljenost in koordinacijo. Vključuje vaje za moč, raztezanje in dihanje. Vadba je primerna tudi za rehabilitacijo po poškodbah.

Zdrava vadba ABC je primerna za vse starosti, od najmlajših do najstarejših, saj je program sestavljen za vsako vadbo posebej in prilagojen starosti skupine.
 
Pri navodilih za težje vaje je vedno zraven tudi lažja različica za tiste, ki imajo težave s križem, sklepi, osteoporozo, ali tiste, ki se hitreje zadihajo.
 
S telovadbo ohranjamo naše telo zdravo. Zmanjšamo tveganje za nastanek nekaterih bolezni, kot so npr. osteoporoza, prekomerna telesna teža, inkontinenca in še mnoge druge. Nekaterim področjem našega zdravja pa na vsaki uri namenimo še dodatno pozornost. 
 
Vadbo začnemo z ogrevanjem, nato naredimo nekaj vaj, s katerimi izboljšujemo naše ravnotežje. Nadaljujemo z vajami za moč, ki krepijo naše sklepe in kosti, ter se na koncu tudi raztegnemo, da naše mišice pravilno in postopoma rastejo. Na vsaki vadbi prav tako namenimo nekaj časa tudi vajam, ki zmanšujejo tveganje za pojav inkontinence. 

Kaj počnemo na vadbi?

Vadbo pričnemo z aktivnim in zdravim ogrevanjem. Glavni del aktivnosti je namenjen treniranju telesnega centra, izvajanje vaj za moč, vzdržljivost, utrjevanje določenih mišičnih skupin in delo po sistemu od ABC, kar naznanja izvajanje vaj glede na sposobnost udeleženca. 

Z vajami izboljšujemo ravnotežje in koordinacijo. V zaključnem delu enote vaje izvajamo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Učimo se skladnosti gibanja in dihanja. Občasno se posvetimo tudi meditativnemu delu aktivnosti. Zaključujemo z usmerjenimi gibi imenovanimi – pozdrav soncu. 

TERMINI

DanUraLokacijaStarostObvestila:
Ponedeljek18:00-19:00OŠ RodicaodrasliPričetek: 3. 10. 2022

 

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: počitnice  

Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 35,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 50,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 60,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Vadeči v društvu niste zavarovani. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Priporočamo, da se v program vključite vsi nedejavni, kot tisti, ki se po raznih nesrečah, poškodbah vračate nazaj v telesne dejavnosti in program služi kot obnovitev.

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj.