V te izjemne počitnice se vključujejo otroci, ki imajo zelo radi naravo, so radi na prostem, radi raziskujejo, opazujejo, poslušajo in preizkušajo. Prednost teh počitnic pa je tudi v tem, da bomo imeli stalno na razpolago veliko kvalitetnih igral in ogromno prostora za gibanje.

Naravoslovce učimo kako videti, opaziti, oponašati, poslušati.  S tem spodbudimo otroka, da razvija izjemen čut do narave, da prepozna razlike, značilnosti in tudi najmanjše podrobnosti živega bitja.

Na počitnicah si bodo otroci lahko izdelali svoj album naravoslovja, ki ga bodo zadnji dan odnesli domov.

Vsak dan naj imajo otroci s seboj tudi svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopu (ker smo poleg gozda in bomo tudi veliko v gozdu).

En dan se bomo odpravili tudi na bazen v Domžale planirano, da gremo s kolesi, ta dan boste zjutraj s seboj pripeljali kolo. Popoldan pa otroke prevzeli na bazenu. V primeru, da otrok ni dobro vešč kolesarjenja bomo zadevo rešili s prevozom.

Vsak dan, pa se bomo hladili s pomočjo vodne cevi in drugih mokrih dogodivščin.

Ponedeljek: Spoznavamo park in njegove razsežnosti. Opazujemo naravo okrog nas. Bosonogi hodimo in želimo na travi in opazujemo majcena bitja okrog nas. Nabiramo rastline za herbarij in izdelamo naslovnico naše naravoslovne mape.

Torek: Spoznamo in uporabljamo lupe. Kaj je tako posebnega pri lupah? Raziskujemo žuželke, obiščemo razstavo metuljev in jih naslikamo. 

Sreda: Dan za drevesa. Gremo v gozd, poslušamo, vidimo. Iščemo gobe – spoznavamo jih (knjiga o gobah). Zabava z vodo (vodni balončki). Izdelamo sliko iz zemlje.

Četrtek: Posadimo svojo rastlino. Ogledamo si sajenja v parku. Kolesarimo in obiščemo bazen v Domžalah. 

Petek: Zaključujemo svojo naravoslovno mapo. Iščemo glino ob potoku. Izdelujemo iz gline. Iščemo skriti zaklad in se peljemo z vlakcem. 

TerminUraLokacijaStarostObvestila:
8. 8. – 12. 8. 20227:00 – 16:00Skakalnica Domžale6 let dalje 

KAJ S SEBOJ: Vsak dan naj imajo otroci s seboj svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopom (ker smo poleg gozda in bomo tudi veliko v gozdu), kopalke, rezervna oblačila.

Plan prehrane: Vsako jutro bomo skupaj pojedli zajtrk (ob 8:30).  Kakšen dan bom kuhali na lokaciji (glej terminski plan), v glavini pa smo domenjeni za dostavo hrane iz bližnje restavracije. Kosilo bo ob približno 12:00 – 12:30. Vsak popoldan ob približno 15:00 bomo imeli malico (sadje in prigrizek – krekerji, piškoti, slane palčke, rogljiček,…)

VKLJUČENO V CENO: Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material, zajtrk, popoldanska malica, vmesni prigrizki, spletni foto album utrinkov. 

DOPLAČILA (ne obvezno):

  • 6,00€ / dan za toplo kosilo

*Prijava na počitnice je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Za počitnice velja plačilo avansa – 30,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane društvu za pokritje računovodskih stroškov.

*Celotne počitnice: 185,00€
*Akcijska cena (do konca aprila): 180,00€
*Dnevni obisk: 41,00€

Drugi otrok iste družine ima 5€ popusta. Članarina je všteta v ceno.

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo prvi dan. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti).