MAVRIČNA ŽOGA

Mavrična žoga je vadba, kjer se na igriv način spoznavamo z žogo oz. različnimi vrstami žog. Spoznavamo različne športne vsebine z žogo; nogomet, košarka, odbojka, ameriški nogomet, floorball, tenis, badminton, speedminton, namizni tenis.

Igramo se in preizkušamo ter vadimo športe z žogo. Pridobivamo in razvijamo gibalne sposobnosti in spretnosti, koordinacijo gibanja, eksplozivnost, hitrost, natančnost.

Postopno spoznavamo osnove z žogo (vodenje, met, podaja, ciljanje, kotaljenje …). Krepimo samozavest, spodbujamo pogum in znanje ravnanja s športnimi pripomočki –žogo/loparjem …

Zdrava tekmovalnost in spoznavanje osnovnih pravil iger z žogo.

Kaj počnemo na vadbi? 

Ogrevanje z žogo, tekalne igre s pripomočki, štafetne igre z žogami. Usmerimo se v določen šport z žogo, na primer odbojka (postopno spoznavanje z žogo, igre z žogo postavitev rok, odboj, sprejem) ali tenis (spoznavanje loparja, postopno odboj žogice preko loparja, vaja pravilnih udarcev žoge z loparjem, igra tenisa …

Športni poligoni, kjer je vključena žoga (met, ciljanje, vodenje, prenašanje, kotaljenje). Spoznavanje športov, ki vključujejo žogo-žogico.

Ob zaključku vadbenega procesa kratka obdelava knjige Enciklopedija športa (vključuje veliko mero iger z žogo). (5 min).

Dan: Ura: Lokacija: Starost:
Torek
16:00 - 17:00
OŠ Dob (velika telovadnica)
5-8 let
Petek
17:00 - 17:45
OŠ Rodica (mala telovadnica)
5-8 let

Program je primeren za otroke od 5. leta dalje in vse do 8. leta in več let. Program bazira na osnovah iger z žogo, rekreaciji in aktivnem druženju in spoznavanju športnih vsebin iger z žogo.

Priporočamo, da v ta program vključite otroke, ki imajo radi igre z žogo in radi spoznavajo različne športne vsebine, ki vključujejo tudi “žogarijo”.

Pri vadbah za otroke od 3.5 leta dalje ni priporočljiva prisotnost staršev, ker s tem motijo koncentracijo vadbe svojega in drugih otrok. Seveda pa ste lahko prisotni v bližini (tribune, garderobe), če si to želite, a priporočamo le nekajkrat. Nato prepustite, da otrok uživa v gibanju brez dodatnega beganja pozornosti.

Osnovna oprema za vadbo:

Telovadnica: S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). Dnevnik otroci prejmejo prvi vadbeni dan, naj ga imajo s seboj vsako vadbo. 

Na prostem: S seboj imejte športno obutev, vodo, jopico, športna oblačila, dnevnik (ki ga prejmejo na prvi vadbi).

Posebnosti:
V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, posebnimi potrebami. Za tovrstne posebnosti pokličite na 031 314 870 za pogovor in se skupaj odločimo, v katero skupino bi lahko otroka vključili.
V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke. 
Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti – dogovor na 031 314 870. 

S klikom na spodnje zavihke se vam odprejo zavihki z podrobnejšimi informacijami.

 • Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec)
 • Vadbi se lahko priključite kadarkoli, tudi sredi leta.
 • Z vadbo pričnemo, ko prejmemo vsaj 6 prijav. O tem vas bomo preko e-maila obvestili.
 • Med šolskimi počitnicami vadba odpade.
 • Vadba 45 min: 35,00€ / mesec
 • Vadba 60 min: 37,00€ / mesec
 • Vadba 90 min ali 2x tedensko: 50,00€ / mesec

Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih.

 • Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 15,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: vadba

 • Avans se ob neudeležbi ne vrača.
 • Vadba se plačuje po ceniku, objavljenem na spletni strani. Račun se običajno formira za dva meseca skupaj. Račun prejmete s strani računovodstva. 
 • Vadba se plačuje redno, ne glede na vašo prisotnost.
 • V primeru daljše odsotnost (več kot 3x nam prej sporočite in v tem primeru uredimo sorazmerno plačilo). 
 • Nadomeščanje vadbe je možno le v primeru prijave na mavrično abecedo gibanja. Vadbo lahko nadomeščate na družinski atletiki. O nadomeščanju se dogovorimo individualno preko emaila. 
 • Za druge vadbe nadomeščanje ni mogoče. 
 • Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevali, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 
 • Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji.