Zakaj je rolanje koristno?

Gibalna dejavnost je eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Ker je dandanes vedno bolj razširjen sedeči način življenja, se vedno več staršev zaveda, da sta šport in gibanje nepogrešljiva v  otrokovem razvoju. Zato starši vključujejo otroke v različne športne dejavnosti, med katere spada tudi rolanje.

tečaj rolanja tečaj rolanja

Rolanje je za otroka priporočljivo, saj v veliki meri vpliva na razvoj ravnotežja, ki je ena od osnovnih motoričnih sposobnosti in pripomore k skladnosti gibanja. Prav tako z razvojem ravnotežja razvijamo intelektualne sposobnosti pri otroku v zgodnjem otroštvu. Rolanje je za otroke zelo koristno tudi zato, ker povečuje odpornost organizma in kostno maso. Uvrščamo ga med »ravnotežne športe«, ta pa pozitivno vpliva tudi na učenje drugih športov kot so drsanje, smučanje, kolesarjenje, ipd.

Pri rolanju je v gibanju je celotno telo, saj aktivno sodelujejo tako noge kot tudi roke s katerimi zamahujemo. Prav zaradi tega ima zelo ugoden vpliv na naše zdravje. Prav tako ga uvrščamo med aerobne aktivnosti, saj se med samim rolanjem poveča srčni utrip, to pa pozitivno vpliva na zdravje našega srca in regulacijo telesne teže.

Več o tečajih rolanja v ŠAD Mavrici: TEČAJI ROLANJA