VSE NAJBOLJŠE MAVRICA

3.3.2011 je Mavrica upihnila 10 svečko svojega obstoja. Čestike Vsem članom za podporo, veselje, smeh, radost in doprinos.

Zgodovina Mavrice je lepa, polna barvitih zgodb.

Naše društvo že 10 let pridno krmari med paleto raznolikih društev v Domžalah. Pričeli smo z veliko entuziazma, energije in inovativnosti. Tako je še danes.

Kot  društvo smo si utirali pot z raznolikimi programi in inovativnimi vsebinami. Popolnoma pa smo se zadnja leta usmerili v povezovanje družine in otrok z naravo in gibanjem.

V društvu smo v začetku svojega delovanja imeli vključenih 150 članov. Vsako leto pa je ta številka z leta v leto naraščala. V 10 letih , lahko rečemo, da se letno naših aktivnosti udeleži cca 600 udeležencev, ki uživajo z nami v gibalnih in naravoslovnih tematikah.

Vse skozi je društvo najemnik prostorov, kar pa za društvo predstavlja najtežje stroške v tem primeru se lahko zahvalimo tudi občini Domžale in Ministrstvu za šolstvo in šport za pomoč pri subvenciji najema telovadnic in plačilih strokovnih delavcev.

Od samega začetka je društvo snovalo na strokovnosti. Vedeti, kaj delati in znati delati kvalitetno, dobro in v prid otroka in celotne družine je vedno naš moto.

Aktivno kolo društva kot  predsednica društva vodim že od samega začetka in sem na društvo in ljudi, ki delamo v društvu izjemno ponosna. Zato se vsem prostovoljcem društva tudi javno zahvaljujem za vsak doprinos in delo v društvu. Zahvala pripada tudi vsem, ki ste kakorkoli prispevali, pomagali se udeležili mavričnih aktivnosti. S tem ste pripomogli k uspešnem obstoju in razvoju naše Mavrice.

Mavrica dobila ime zato, ker barve predstavljajo res neverjetno moč in energijo, ki snuje, oblikuje in išče rešitve za vse, ki si želijo gibanja in druženja. In to Mavrica je.

Naši programi kot so ATLETSKA ABECEDA, GIBALNE URICE, ABECEDA ŠPORTA, DRUŽINSKA ATLETIKA, ZDRAVA VADBA ABC, VADBA ZA ZDRAV HRBET, MAVRIČNA ABECEDA GIBANJA, IGRIVA GIMNASTIKA, MAVRIČNA ŽOGA,…To so programi uspeha in programi, ki bodo živeli še dolgo.

Poleg vadb seveda Mavrica izvaja tudi aktivne, zanimive in poučne počitnice, zabavne rojstne dneve, neverjetne tečaje rolanja, rolkanja, drsanja in plavanja.

10 let je za nas veliko in v znamenje našega dela, aktivnosti in pripadnosti kraju Vas vabimo, da si v času od 26.4. – 15.5.2021 v knjižnici Domžale ogledate razstavo društva, kjer se morda v foto posnetkih nekateri tudi najdete. Namen foto-razstave  je pokazati, prestaviti in navdušiti člane in nečlane nad gibanjem, naravo in tudi prostovoljstvom.

V septembru 2021 je v načrtu veliki Mavrični piknik, kjer bomo 10 let Mavrice iskreno in skupaj lahko proslavili.

Na zdravje na naslednih 10 let.

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZJE IN RAČUNALNIKA!

Predsednica društva, ŠAD Mavrica

Mojca Grojzdek