Vadba za zdrav hrbet je strokovno vodena vadba, ki temelji na razvoju moči in stabilnosti prizadetih mišic, razvoj moči celotnega telesa ter razvoju gibljivosti in zaznavanju celotnega telesa. Tako v vadbi niso zajete samo specifične vaje za trebušne mišice, pač pa tudi za medenični in ramenski obroč. 

Redna telesna aktivnost in strokovno vodena vadba sta ključnega pomena za zmanjšanje bolečine in izboljšanje funkcionalnega stanja hrbtenice, saj z njo pomagamo hrbtenici v večji meri kot počitek ali  zdravljenje s protibolečinskimi tabletami. Ob enem z redno telesno aktivnostjo izboljšamo tako fiziološki odziv (povečana poraba kalorij, več mišičnega tkiva, izboljšano spanje, znižanje nivoja krvnega sladkorja itd.) kot psihološki odziv (izboljšana samopodoba, zmanjšanje jeze, anksioznosti in depresije, boljše spopadanje s stresom itd.) telesa.

TERMINI

Dan Ura Lokacija Starost Obvestila:
Četrtek 20:00 – 21:00 OŠ Rodica odrasli Pričnemo, ko prejmemo 6 prijav.

*Prijava na vadbo je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).
*Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
*Z vadbo pričnemo, ko prejmemo 6 prijav. 
*Med šolskimi počitnicami vadba odpade.

Prva vadba je BREZPLAČNA. Če se odločite vaditi z nami prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.com). Če ste se odločili, da z vadbo ne bose nadaljevalni, ste nas dolžni obvestiti na info@sadmavrica.si. 

*Vadba 1x tedensko: 32,00€ / mesec
*Vadba 2x tedensko: 45,00€ / mesec
*2x tedensko kombinacija dveh različnih vadb: 50,00€ /  mesec

Drugi otrok iste družine ima 10% popust. Članarina je všteta v ceno in se obračuna pri prvih nakazilih. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti). 

Vadbo vodi usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport ter vaditelji rekreacije. 

Otrok v društvu ni zavarovan. Zavarovanje urejate v lastni režiji. 

Osnovna oprema za vadbo:

S seboj imejte steklenico vode, vadbeno opremo (trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati). 

Tudi kadar vadimo v telovadnicah lahko računate na to, da če je zunaj toplo in lepo vreme se lahko odpravimo na ogrevanje ven, zato imejte s seboj tudi kakšno jopico in obutev za zunaj.