OSNOVNI NAMEN:

 • Aktivno druženje in pridobivanje, utrjevanje prijateljskih vezi na zdrav in aktiven način preko športa in aktivnosti na prostem.
 • Osvajanje zahtevnejših gibalnih konceptov in igranje- spoznavanje različnih športnih vsebin. (nogomet, košarka, ameriški nogomet, speedminton…)
 • Poligonske sestave, zahtevnejše narave. (trampolini, krogi, koza,…
 • Aktivnosti na prostem v kolikor je ekipa za to; kolesarjenje, rolanje, smučanje, drsanje, bordanje, longbord…
 • Pridobivanje gibalnih spretnosti tudi gimnastičnih spretnosti, krepitev samozavesti, zavedanje prostora in telesa v gibanju, usmerjanje drže telesa.
 • Zdrava tekmovalnost.

KAJ POČNEMO:

 • Zbrana ekipa oblikuje program. Temeljimo na tem, da skozi vadbeni proces uživamo, se spoznavamo in sočasno zdravo živimo oz. ostajamo v kondiciji in preventivi ohranjanja zdravja.
 • Izvajamo tudi poligonske sestave, ki vključujejo gimnastične in druge vsebine.
 • Spoznavamo športne izreke kot primer odskok, predročenje, odročenje, priročenje, skiping…
 • Skačemo po trampolinih, skačemo čez kozo, izvajamo vaje na drogu, plezamo, tečemo, vadimo preval, kolo, stoja, hoja po gredi …
 • Prilagodimo se vremenskim razmeram in vadimo tudi na prostem.

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN:

Program je primeren otrokom, ki si želijo zdrave družbe in preživljanje prostega časa povsem rekreativno, brez tekmovalnosti oz. obveze, da je potrebno hoditi na kakšna tekmovanja. Tudi tistim, ki si želijo vaditi različne športne vsebine in se gibati tudi na prostem.

Urnik:

Termin:Lokacija:Starost:Dodatne aktivnosti:
PONEDELJEK
17:15 – 18:30

OŠ Roje

9-15

Aktivnosti na prostem, vodni dan

OSNOVNA OPREMA/ S SEBOJ:

Steklenica vode, vadbena oprema: trenirka ali kratke hlače, mehki čisti copati. Dnevnik, ki ga prejmejo otroci prvi dan vadbe.

Prijava:

– Obvezna prijava na vadbo (info@sadmavrica.si, 031 314 870 ali preko spletne strani) zaradi lažjega obveščanja o vadbi
– Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
– Z vadbo pričnemo ko prejmemo 6 prijav.
– Za prijavo potrebujemo podatke: ime in priimek otroka, letnica, telefon
– Prva vadba za BREZPLAČNA, če se odločite vaditi dalje, prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.si). Če boste z vadbo zaključili, ste dolžni to obvestiti na info@sadmavrica.si.
– Vadbo vodijo usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport in vaditelji rekreacije.
– V času šolskih počitnic, praznikov, vadba odpade.

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – otroci, nova pristopna_izjava_2019, ki jo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/-ici ali pa popolno izpolnjen original pošljete na naslov društva: Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale ali oddate na vadbi pri vaditelju. Udeleženci imajo možnost članskih ugodnosti.

KDO VODI VADBO:

V šolskem letu 2019/20 vadbo vodi v Dragomlju vaditeljica rekreacije Nika Ponikvar, pomoč Mojca Grojzdek. Več o Niki tukaj.

POSEBNOSTI:

 • V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, pp. Za tovrstne posebnosti pokličete 031 314 870 za dogovor in pogovor, da se odločimo, v katero skupino bi otroka najlažje vključili glede na obstoječe stanje.
 • V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke.
 • Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti. Za dogovor pokličete 031 314 870.

PROSTOVOLJSTVO:

V vadbene procese lahko vključimo tudi prostovoljce. Gre za pomoč pri vadbi. Spremstvo posameznikov oz. pomoč pri izvedbi vadbene enote. Dobrodošli vsi, ki imate čas ali pa si enostavno želite družbe, morda praktične izkušnje na terenu, ali pa si želite nekaj prispevati družbi za dober namen. Vsakega bomo veseli. Prej pokličite, da se dogovorimo. Ravnamo se po Zakonu o prostovoljstvu.