OD KMETIJE DO KMETIJE

V tednu od 3-7-8.2020 bomo v ŠAD Mavrica izvajali počitnice z naslovom Od Kmetije do kmetije. Trenutno je vpisna majhna skupina otrok, zato so prijave še odprte.

Lokacija našega zbora bo na naslovu društva, Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale.

Na lokaciji imamo gozdiček, letno kuhinjo, velik nadstrešek in v primeru dežja veliko sobo, ki ji pravimo LEGO igralnica. Prostor s klimo.

Naš namen je, da smo ves čas zunaj, spoznavanje lokalnega kmetijstva, novih spretnosti, aktivno učenje, druženje in ustvarjalna igra.

V programu imamo plan obiskat vsaj 5 kmetij, kjer nam bodo kmetje in kmetice pokazali kako delajo, kakšno mehanizacijo imajo, kako pridelujejo, obdelujejo pridelke in zemljo. Jahali bomo in se veselili narave.

Do kmetij bomo potovali peš, s skiroji, kolesi…. Vsak dan razen četrtek naj imajo otroci s seboj skiro. V četrtek pa kolo, ker gremo na Krumperk jahanje in ogled konjušnice.

Nekaj sprememb v planu tudi zaradi epidemije.

1. Bazen v Domžalah ni odprt, zato se bomo znašli na naši lokaciji špricanje, vodni balončki, vodne pištolice, posode…Naj imajo otroci vsak dan s seboj brisačo in kopalke in seveda zaščitna sredstva. Ne pozabite imeti s seboj vedno plastenko oz. steklenico. Sproti si točimo vsak v svojo, da se ognemo lončkov tudi zaradi epidemije.

2. Sprememba plana je petek, ko imamo napisano, da gremo za cel dan v Motnik na kmetijo, ki jo kupuje naša predsednica društva. Žal je ta ideja padla v vodo (posledično tudi zaradi epidemije, ki je časovno zadeve zamaknila), ker društvo še doslej ni locirano na tej lokaciji in živali še ni na kmetiji. Planiramo, da bo plan realiziran drugo leto. Hvala za razumevanje. Namesto tega se bomo veselili na kmetiji v bližini sedanje lokacije, otroke pa pride iskat kar na zborno lokacijo. Odhodi so do 16 ure.

Vse ostalo po planu , ki je opisan https://sadmavrica.si/wp-content/uploads/2020/03/odkmetije_dokmetije_pocitnice_mavrica2020.pdf

Računovodkinja Nika, Vam bo poslala račun s celotno ceno. Če ste avans že plačali, plačate razliko oz. vse napisano na računu. Mišljeno je, da imajo otroci s seboj denar 5€ za toplo kosilo. Lahko pa imajo hrano, kot Vam je lažje. Kaj manjšega lahko tudi pogrejemo. Za 5 dni 25€ bi zbirali v ponedeljek zjutraj, da se kasneje  s tem denarjem ne ukvarjamo. Všteto je kosilo in 2x sladoled. Hodili bomo jest v gostišče v bližini, en dan si bomo kosilo naredili sami, nekaj pa nam bodo tudi pripeljali na lokacijo.

Na počitnice naj pridejo le zdravi otroci. Vsi mi boste morali oddati tudi izjavo za COVID in pristopno izjavo. Tako, če se bo 1. dan komu mudilo imejte že izpolnjeno s seboj. Počitnice vodi Grega s pomočnico Mojco.

Hvala za razumevanje in se vidimo.

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!