Mavrični tek uspešno izpeljan!

V ponedeljek, 13. marca, smo vaditelji ŠAD Mavrica, v Parku Martina Krpana v Domžalah, uspešno izpeljali MAVRIČNI TEK ZA KAROLINO. 

Karolina je deklica z redko genetsko boleznijo, ki povzroča, da se njeno telo stara precej hitreje kot bi se sicer, kar deklico in njeno družino sooča s celim kupom težav in izzivov. 

In ker je bila Karolinina mamica kar nekaj let predana vaditeljica v ŠAD Mavrica, smo zdaj, ko njena deklica potrebuje pomoč, napeli vse moči in poskušali skupaj zbobnati čim več srčnih ljudi. Poleg otrok, ki vadijo v našem društvu in njihovih staršev, so se našemu vabilu odzvali tudi številna društva, gasilci PGD Študa, s strani občine pa je prišel svetnik Grega Stanek, ki je zadolžen za socialo in zdravstvo. Skupaj smo skušali zbrati čim več denarnih prispevkov za razvoj zdravila, ki bi Karolini in otrokom s podobnimi težavami, omogočil svetlejšo prihodnost.

Pripravili smo dve tekaški progi, 3-kilometrsko za tiste malo starejše in za tiste z malo več kondicije in eno malo krajšo, za tiste malo mlajše in z malo manj kondicije. Na krajši progi po kateri so tekli mlajši otroci in družine, so bile postavljene tudi različne ovire, ki so imele simbolni pomen. Naše življenje namreč ne teče vedno gladko, velikokrat se zgodi, da se moramo soočiti z različnimi izzivi in če nam pri tem pomagajo ljudje, ki jim ni vseeno za nas, je vse takoj malo lažje.

Doživetje je bilo še toliko lepše in bolj polno, ker se nam je pri teku pridružila tudi Karolinina družina. Karolina se je potrudila po najboljših močeh in premagala celotno razdaljo krajše proge, ob prihodu v cilj pa jo je čakalo navdušeno ploskanje ostalih tekačev, ki so v cilj prišli pred njo.

Po teku so si vsi udeleženci lahko privoščili topel čaj in svoje želodčke napolnili s sadjem ali pa s sladkimi dobrotami, ki jih je velikodušno prispevalo Žito. Tisti, ki jim je po teku ostal še višek energije, so lahko streljali z loki, se pomerili v poligonu, se družili  z gasilci, spoznavali gasilski avto in gasilske pripomočke ali pa si privoščili poslikavo obraza.   

Kljub temu, da smo bili pripravljeni za Karolino teči tudi v škornjih in z dežniki, se je vreme odločilo, da bo za Karolino prispevalo tople sončne žarke, ostali pa smo prispevali denar, vsak po svojih zmožnostih. Na koncu se je v velikem steklenem kozarcu nabralo 1321,45€, ki jih bo predsednica društva, Mojca Grojzdek, nakazala Društvu Viljem Julijan.

Lepo je bilo preživeti popoldan v družbi ljudi, ki jim ni vseeno za soljudi v stiski in so se zbrali s čudovitim namenom… da pomagajo Karolini, do lepše prihodnosti. Skupaj smo dokazali, da nas šport in gibanje združujeta, da se z voljo in vztrajnostjo da premagati marsikatero oviro, predvsem pa, da nas občutek, da smo nekomu pomagali, osrečuje.

Lepa zahvala sponzorjem, ki so podprli dogodek: Žito d. o. o. in Svet grafike.

HVALA VSEM… IN SREČNO KAROLINI!