OSNOVNI NAMEN:

 • Postopno razvijanje občutka samega sebe.
 • Učenje in spoznavanje gibanja; naravne oblike gibanja, kot so plazenje, lazenje, hoja, plezanje, tek, met, skakanje …
 • Krepitev motoričnega in psihičnega razvoja otroka.
 • Pridobivanje zdrave, pravilne in aktivne vzorce gibanja in prehrane.
 • Krepiti imunski sistem, samozavest, pogum …
 • Usmerjanje v aktivno pozornost.
 • Pozitivna motivacija in krepitev refleksov.

KAJ POČNEMO:

 • Igramo se igrice, pri katerih uporabljamo postopne faze gibalnih elementov kot primer NA, V, POD, PREKO, ČEZ, ZA, PRED …
 • Poligonske sestave, pri katerih otrok premaguje in utrjuje svoje gibalne sposobnosti (plazenje, lazenje, plezanje, skakanje, met …).
 • Posebno pozornost usmerjamo tudi razvoju stopalnega loka, pri čemer spodbujamo in usmerjamo k bosonogi vadbi.
 • Krepimo mišice, sklepe, pridobivamo na spretnosti, hitrosti, pozornosti in spoznavamo občutke za višino, strmino, klančino in tudi globino.
 • Padec je naša refleksna kompozicija giba, ki nas krepi, opogumlja in spodbuja samozavest.

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN: Program je namenjen otrokom od 1–2 leti. Za mlajše od 1 leta starosti je primeren program VADBE ZA DOJENČKE 0–1 leta  (tudi priprava na porod). Za starejše od 2 let je primeren program MAVRIČNA ABECEDA GIBANJA

URNIK MALČKI SKAKALČKI

Cena:
1x tedensko = 30€ / mesec
2x tedensko = 40€ / mesec
2x tedenska kombinacija vadb = 45€ / mesec

– Več informacij o plačilih najdete na strani plačila (zavarovanje,…) .
– Drugi otrok iste družine ima 10% popusta.
– Članarina je všteta v ceno in se običajno obračuna pri prvih nakazilih. 

PRIPOROČILO: Priporočamo, da z vadbo začnete takoj, ko otrok dopolni 1 leto. Otroci so namreč izjemno dovzetni za tovrstna gibanja. Prevzamejo jih barve, oblike, blazine, motivacija, glasovi, radi so v središču dogajanja in vidno uživajo v druženju. Tudi mamice in očki boste v tej vadbi izjemno uživali ob opazovanju gibalnega napredka otroka, ki poteka izjemno hitro. Vadba 1x tedensko bo za otroke in odrasle lepa izkušnja.

Prijava na vadbo:
– Obvezna prijava na vadbo (info@sadmavrica.si, 031 314 870 ali preko spletne strani) zaradi lažjega obveščanja o vadbi
– Vadbi se lahko priključite kadarkoli.
– Z vadbo pričnemo ko prejmemo 6 prijav.
– Za prijavo potrebujemo podatke: ime in priimek otroka, letnica, telefon
– Prva vadba za BREZPLAČNA, če se odločite vaditi dalje, prejmete račun po elektronski pošti s strani računovodstva (racunovodstvomavrica@gmail.si). Če boste z vadbo zaključili, ste dolžni to obvestiti na info@sadmavrica.si.
– Vadbo vodijo usposobljeni licencirani vaditelji atletike, študentje Fakultete za šport in vaditelji rekreacije.
– V času šolskih počitnic, praznikov, vadba odpade.

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – otroci, nova pristopna_izjava_2019, ki jo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/-ici ali pa popolno izpolnjen original pošljete na naslov društva: Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale ali oddate na vadbi pri vaditelju. Udeleženci imajo možnost članskih ugodnosti.

KDO VODI VADBO: V šolskem letu 2019/20 vadbo vodi vaditeljica in strokovna delavka: temeljna športna vzgoja za otroke od 0-6 let, Mojca Grojzdek. Kontaktni podatki: info@sadmavrica.si, 031 314 870

OSNOVNA OPREMA/ S SEBOJ:

 • Obleka: Oblecite vašega malčka v sproščene bombažne tkanine. Naj hlačnice ne segajo preko stopal, tako otrok lažje izvaja gibalno aktivnost. Otroka oblecite “čebulasto”, da ga lahko postopoma brez večjih težav slečete. (Spodnja majčka, kratka majčka, pulover).
 • Pijača: Priporočamo pijačo, ki odžeja (voda). Ob zaključku vadbe sicer v društvu s strani projekta ZDRAVA PREHRANA poskrbimo za sadno-zelenjavni mali prigrizek, vendar vsak svojega otroka najbolj pozna, kdaj potrebuje odmerek hrane. Prosimo Vas le, da na vadbene procese ne prinašate sladkarij, kot so bonboni in piškoti, in jih ne poskušate deliti vadečim. Hvala.
 • Obutev: Starši čista obutev za telovadnico, otroci lahko mehka obutev, nogavičke ali bosi, kot ste sicer vajeni za gibanja v notranjem prostoru. Dnevnik-beležka: Otroci bodo prejeli tudi dnevnik za beleženje prisotnosti, kjer bodo vsako vadbo obeležili s štampiljko ali nalepko. Dnevnik starši nosite s seboj.

Ostale informacije:

 • V primeru bolezni: otroci, ki so prijavljeni na vadbo in so ravno na dan vadbe zboleli, jo lahko nadomestijo v drugih vadbenih osnovah v nadaljnjem mesecu (Mavrična abeceda gibanja in Družinska atletika – Na teh vadbah namreč starši spremljajo otroke in se prilagodite programu skupine).
 • Dnevni obisk je možen samo, če imamo polno letno skupino prijavljenih otrok. Sprejmemo do 10 otrok.

Če na mesec pridejo samo 3 vadbe (zaradi počitnic, praznikov), bomo vadbeno enoto nadomestili po dogovoru s celotno skupino.

URNIK:

Termin:Lokacija:Starost:Začetek:Konec:Vaditelj/ica:Dodatna aktivnost:
TOREK
16:30 – 17:15

OŠ Rodica

1-2

Mojca Grojzdek

POSEBNOSTI:

 • V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, deformacijami in invalidnosti. Za tovrstne posebnosti pokličete 031 314 870 za dogovor in pogovor, da se odločimo, v katero skupino bi otroka najlažje vključili glede na obstoječe stanje.
 • V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke.
 • Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti. Za dogovor pokličete 031 314 870.

cilji_trajnostni_razvoj

obcinadomzale

obcina-domzale

Prijava na vadbo: 031 314 870, info@sadmavrica.si ali preko obrazca: