KUHARSKE POČITNICE

SVETOVNA KUHINJA

Kuharske počitnice so počitnice, kjer se otroci sprostijo ob hrani. Otroci občutijo moko med rokami, razbijejo jajčno lupino, odrežejo lupino krompirja, nasekljajo čebulo, mešajo pijačo, postrežejo, okusijo, vonjajo. Res čudovite počitnice, ki si jih otroci zagotovo zapomnijo za celo življenje. Naučijo in doživijo pa tudi ogromno in je to lepa “dota” za prihodnost.

Vsako jutro si bodo otroci tudi sami pripravljali zajtrk, kjer bodo imeli na izbiro kaj želijo jest od sirnih namazov, salam do čokoladnih namazov in paštet, tudi kakšna umešana jajčka in tune bo na meniju.. Kar komu zjutraj paše, to si postreže. Veljalo bo pravilo, postrezi si sam in tudi sam pospravi za seboj.

Zadnji dan počitnic pa bodo tisti otroci, ki to želijo lahko povabili svojo družino na torto, ki jo bodo izdelali zadnji dan. 

Vsak otrok bo na počitnicah dobil zvezek za beleženje receptov in predpasnik, ki ga bo skozi počitnice sam okrasil in dobil v trajno last.

Ponedeljek: Slovenija – Spoznajmo se kuharji in kuharice. Oprema kuharja, uporaba, nošnja, skrb za opremo (predpasnik, posoda, valjar, nož, dilca), zvezek za beleženje receptov. Mala šola uporabe noža. Spoznavamo tehnike rezanja mesa, zelenjave (za juho), sadja (za sadno kupo) – na trakce, kocke,… Kuharske športne igre.

Kosilo: goveja juha, tenstan krompir, zelena solata, sladica: sadna kupa. Malica: Belokranjska pogača, sadje.

Torek: Italija – Dan za testo. Izdelava testa za pico. Izdelamo svojo omako (paradižnikova mezga). Obiščemo bazen v Domžalah (kjer tudi poberete otroke).

Kosilo: pica, ki si jo obložijo po želji, solata, sladica: sladoled. Malica: tiramisu. 

Sreda: Avstrija – Dan za meso. Kako narežemo zrezke. Paniranje, pohanje. Domač krompirček. Naučimo se pravilne postrežbe (prt, razporeditev pribora, krožnikov,…)

Kosilo: dunajski zrezek, pomfri iz domačega krompirja, sladica: carski praženec (šmorn). Malica: piškoti (linške oči).

Četrtek: Kitajska kuhinja – Urili bomo rezanje zelenjave in mesa in si pripravili odlično kosilo. Lesene palčke okrasimo in se učimo jesti z njimi. Vodne igre z balončki. 

Kosilo: riž z zelenjavo in oreščki, piščančje meso, sladica: ocvrte banane. Malica: kokosovi cmoki. 

Petek: Francija – spečemo francoske štručke, jih obložimo z pečenim mesom in svežo zelenjavo in obogatimo z francosko omako. 

Kosilo: francoska topla štručka s svežo zelenjavo in pečenim mesom in omako, sladica: clafoutis (klafuti) z jagodami. 

Spečemo mavrično torto sveta za nas in naše goste (starše).  Starši vabljeni na pogostitev od 15:00-16:00. 

Vsak dan, pa se bomo hladili s pomočjo vodne cevi in drugih mokrih dogodivščin.

Termin: Tematika: Lokacija: Cena: Opombe:
24. 7. - 28. 7. 2023
KUHARSKE POČITNICE
Skakalnica Domžale
178,00€
21. 8. - 25. 8. 2023
KUHARSKE POČITNICE
Skakalnica Domžale
178,00€

Osnovne informacije: Otroci lahko prinesejo s seboj nekaj opreme, če jo imajo, sicer le-ta ni obvezna: posoda za testo, valjar, nož za rezanje. 

KAJ S SEBOJ: Vsak dan naj imajo otroci s seboj svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopom (ker smo poleg gozda in bomo tudi veliko v gozdu), kopalke, rezervna oblačila.

Plan prehrane: Vsak dan bom kuhali na lokaciji (glej terminski plan). 

VKLJUČENO V CENO: Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material,  spletni foto album utrinkov. 

DOPLAČILA (obvezno):

  • 20,00€ / za cel teden za hrano

*Prijava na počitnice je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Za počitnice velja plačilo avansa – 30,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane društvu za pokritje računovodskih stroškov.

*Celotne počitnice: 178,00€
*Akcijska cena (do konca marca): 160,00€
*Akcijska cena (do konca aprila): 170,00€
*Dnevni obisk: 39,00€

Drugi otrok iste družine ima 4€ popusta. Člani (od sep 2022) imajo 5€ popusta. Članarina je všteta v ceno.

*Popusti se med seboj ne seštevajo. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo prvi dan. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti).