Kuharske počitnice so počitnice, kjer se otroci sprostijo ob hrani. Otroci občutijo moko med rokami, razbijejo jajčno lupino, odrežejo lupino krompirja, nasekljajo čebulo, mešajo pijačo, postrežejo, okusijo, vonjajo. Res čudovite počitnice, ki si jih otroci zagotovo zapomnijo za celo življenje. Naučijo in doživijo pa tudi ogromno in je to lepa “dota” za prihodnost.

Vsako jutro si bodo otroci tudi sami pripravljali zajtrk, kjer bodo imeli na izbiro kaj želijo jest od sirnih namazov, salam do čokoladnih namazov in paštet, tudi kakšna umešana jajčka in tune bo na meniju.. Kar komu zjutraj paše, to si postreže. Veljalo bo pravilo, postrezi si sam in tudi sam pospravi za seboj.

Zadnji dan počitnic pa bodo tisti otroci, ki to želijo lahko povabili svojo družino na torto, ki jo bodo izdelali zadnji dan. 

Vsak otrok bo na počitnicah dobil zvezek za beleženje receptov in rezalno dilco, ki jo bo dobil v trajno last.

Ponedeljek: Spoznajmo se kuharji in kuharice. Oprema kuharja, uporaba, nošnja, skrb za opremo (predpasnik, posoda, valjar, nož, dilca), zvezek za beleženje receptov. Mala šola uporabe noža. Spoznavamo tehnike rezanja mesa, zelenjave, sadja (na trakce, kocke,…). Kosilo: tortilije s popečeno zelenjavo in mesom, sladica: sadna kupa. Malica: slane palčke z mojstrsko omako. Kuharske športne igre. 

Torek: Dan za testo. Jajčno testo – izdelava testenin. Kosilo: testenine s smetanovo omako, solada, sladica: jabolčni zavitek. Malica: piškotno testo (orehovi in vanilijevi piškoti). Zabava na prostem ob glasbi.

Sreda: Dan za meso. Kako razrežemo piščanca. Peka na žaru. Biskvitno testo za popse. Kosilo: burger pary in palačinke. Malica: sadje, piškoti. Ohladitev na bazenu v Domžalah.

Četrtek: Dan za spoznavanje začimbnic in dišavnic (vonjamo, okušamo). Koktail po okusu. Izdelava popsov. Kosilo: rižota (urimo rezanje, sekljanje), sladica: koktail s sladoledom. Malica: popsi in osvežilni napitek. Boj z vodnimi balončki. 

Petek: Dan za sladko. Torta po izbiri. Iskanje skritega zaklada. Kosilo: pripeljejo hrano po izbiri otrok (2 možnosti), sladica: sladoled. Kdor želi povabi družino na torto in osvežilno pijačo. 

Vsak dan, pa se bomo hladili s pomočjo vodne cevi in drugih mokrih dogodivščin.

TerminUraLokacijaStarostObvestila:
25. 7. – 29. 7. 20227:00 – 16:00Skakalnica Domžale6 let dalje 
22. 8. – 26. 8. 20227:00 – 16:00Skakalnica Domžale6 let dalje 

Osnovne informacije: Otroci lahko prinesejo s seboj nekaj opreme, če jo imajo, sicer le-ta ni obvezna: predpasnik, posoda za testo, valjar, nož za rezanje. 

KAJ S SEBOJ: Vsak dan naj imajo otroci s seboj svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopom (ker smo poleg gozda in bomo tudi veliko v gozdu), kopalke, rezervna oblačila.

Plan prehrane: Vsako jutro bomo skupaj pojedli zajtrk (ob 8:30).  Kakšen dan bom kuhali na lokaciji (glej terminski plan), v glavini pa smo domenjeni za dostavo hrane iz bližnje restavracije. Kosilo bo ob približno 12:00 – 12:30. Vsak popoldan ob približno 15:00 bomo imeli malico (sadje in prigrizek – krekerji, piškoti, slane palčke, rogljiček,…)

VKLJUČENO V CENO: Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material, zajtrk, popoldanska malica, vmesni prigrizki, spletni foto album utrinkov. 

DOPLAČILA (ne obvezno):

  • 20,00€ / za cel teden za hrano

*Prijava na počitnice je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Za počitnice velja plačilo avansa – 30,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane društvu za pokritje računovodskih stroškov.

*Celotne počitnice: 175,00€
*Akcijska cena (do konca marca): 165,00€
*Akcijska cena (do konca aprila): 170,00€
*Dnevni obisk: 41,00€

Drugi otrok iste družine ima 5€ popusta. Članarina je všteta v ceno.

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo prvi dan. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti).