KUHARSKE POČITNICE 2

V tednu od 24-28.8.2020 bomo v ŠAD Mavrica bomo izvajali že 2 KUHARSKE počitnice. Trenutno je prostora še za 2 vpisa, zato so prijave še odprte.

Lokacija našega zbora bo na naslovu društva, Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale.

Na lokaciji imamo gozdiček, letno kuhinjo, notranjo kuhinjo, velik nadstrešek in v primeru dežja veliko sobo, ki ji pravimo LEGO igralnica. Prostor s klimo.

Od 7-8 ure se zbiramo (igra po želji, družabne igre), nato ob 8.15 skupno zajtrkovanje in sledi progam in aktivnosti po planu opisanem

Če kdo pride kasneje, torej po 8.30 uri, naj sam poskrbi za zajtrk.

Po zajtrku se že učimo tehnik kuhanja, pečenja.

Otroci bodo imeli tudi nekaj ustvarjalnega časa zase, za prijatelje in za spoznavanje tehnik in metod. Otroke bomo naučili tudi rokovanja z noži in rabo kuhinjskih orodij in napravami.

Naučili se bodo sami skuhati kosilo.

Pogniti mizo in pripraviti pribor.

Pravilno postreči hrano in osnov odnosa in ravnanja s hrano.

Imeli bomo tudi kuharske goste, ki nas lahko kaj zanimivega in poučnega naučijo.

Lahko imajo otroci s seboj prispevek za hrano 15€ ali pa hrano. Potrebujemo od vsakega cca: 1kg moke, 5 jajc, 500g sladkorja, 1 sladka smetana, 1 testenine, 1 sladkor v prahu. 1 temna čokolada, sladkorni okraski (mrvice), 1l mleka. 250g skute. 1 kg sadja, ki ga imaš rad. (Uporabimo skozi ves teden).

Vsak kuhar ali kuharica naj ima s seboj; nožiček za rezanje zelenjave, valjar in majhna posoda za vmešavanje testa. Predpasnike imamo v društvu. Vsak naj ima tudi svojo vodo oz. pijačo.

Smo praktično ob gozdičku, otroke večkrat le ta premami, čeprav za kratek čas, zato prosimo da že doma ali takoj zjutraj pred stavbo zaščitite otroke proti klopom in mrčesu-komarji. Kasneje če je vroče tudi otroke namažemo s kremo za sončenje in poskrbimo za dehidracijo in kar spada poleg.

Uživali bomo v naravi in se veselili vsakega dne posebej. Bazen letošnje leto odpade, ker je žal zaprt. Se pa bomo špricali, dričali in zato imejte kar vsak dan s seboj kopalke in brisačo, lahko tudi kakšno vodno napravico.

Naš namen je, da smo v stiku z naravo v vsej svoji lepoti in času. Da direktno z vrta poberemo živila in jih obdelujemo (režemo, sekljamo, čistimo…).
Računovodkinja Nika, Vam bo poslala račun s celotno ceno. Če ste avans že plačali, plačate razliko oz. vse napisano na računu.

Na počitnice naj pridejo le zdravi otroci. Vsi mi boste morali oddati tudi izjavo za COVID in pristopno izjavo. Tako, če se bo 1. dan komu mudilo imejte že izpolnjeno s seboj.

Hvala za razumevanje in se vidimo.

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!

Za informacije 031 314 870 ali info@sadmavrica.si