Indijanske počitnice so najpogostejše in najbolj obiskane počitnice vsakega poletja. Na te posebne počitnice se vračajo generacije otrok znova in znova. Vsak poglavar ali poglavarka je leto za letom drugačen in vsak se loti svoje vloge izjemo zanimivo in z vsem srcem za otroke.

Na indijanskih počitnicah otroke naučimo suverenega in varnega ravnanja z nožem in vsak posameznik zagotovo pridobi na samozavesti, zaupanju in pogumu. Medsebojni odnosi med otroci vplivajo na voljo in pogum vsakega, ki te krasne počitnice obišče. 

Ponedeljek: Spoznamo se in si nadenemo indijanska imena. Spoznamo pomen barv in izdelamo indijansko perjanico. Določimo indijanska pravila igre. Ustvarimo indijansko abecedo. Oblikujemo medaljon iz mase. 

Torek: Spoznavanje in raziskovanje gozda. Poiščemo lesko in naberemo veje za izdelavo loka in puščic. Naučimo se pravilno uporabljati nož. Izdelamo lok in puščice. Izdelamo si tudi tarčo in tok (kamor bodo shranili puščice). Preizkusimo svoje indijanske sposobnosti streljanja (lokostrelstvo). Kdor želi si lahko indijansko poslika obraz.

Sreda: Odpravimo se na lov in izdelamo past. Spoznavamo in nabiramo zelišča za indijanski čaj (rman, gozdna jagoda, malina,…). Poiščemo potok in poskušamo ujeti potočnega raka. Poiščemo glino in izdelujemo glineno pot do tipija. 

Četrtek: Izdelava gozdnega tipija. Obiščemo konjušnico in jahamo. Se igramo indijanske igre. 

Petek: Izdelamo indijanski medaljon. Urimo znanje lokostrelstva. Iščemo skriti zaklad plemen. Zakopljemo bojno sekiro. Pogovor s pogravarjem/ko. 

Vsak dan, pa se bomo hladili s pomočjo vodne cevi in drugih mokrih dogodivščin.

TerminUraLokacijaStarostObvestila:
18. – 22. 7. 20227:00 – 16:00Arboretum Volčji Potok6 let dalje 

Osnovne informacije: Vsak dan se bomo ob 7-8ih zbirali pred vhodom v park Arboretum. Jutro bo čas za družabne in športne igre. Ob 8:00 se bodo odpravili do mavrične hišice pri igralih, kjer bomo cel teden uživali. Ob 15:15 se zopet vrnemo na lokacijo, kjer do 16:00 počakamo na starše in se vmes igramo in pojemo malico. 

V primeru dežja v jutranjem času otroke pripeljete na vhod uprave (zadaj ob prodajalni rastlin po cesti pridete do večje ograje – vhodna vrata). Tja pride po otroke animator in bo druženje otrok potekalo v sobi ČŠD-ja. 

KAJ S SEBOJ: Vsak dan naj imajo otroci s seboj svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopom (ker smo poleg gozda in bomo tudi veliko v gozdu), kopalke, rezervna oblačila.

Plan prehrane: Vsako jutro bomo skupaj pojedli zajtrk (ob 8:30).  Kakšen dan bom kuhali na lokaciji (glej terminski plan), v glavini pa smo domenjeni za dostavo hrane iz bližnje restavracije. Kosilo bo ob približno 12:00 – 12:30. Vsak popoldan ob približno 15:00 bomo imeli malico (sadje in prigrizek – krekerji, piškoti, slane palčke, rogljiček,…)

VKLJUČENO V CENO: Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material, zajtrk, popoldanska malica, vmesni prigrizki, spletni foto album utrinkov. 

DOPLAČILA (ne obvezno):

  • 6,00€ / dan za toplo kosilo
  • Tisti, ki bodo želeli jahati bo potrebno doplačilo 10 eur s prevozom.

*Prijava na počitnice je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / spletni obrazec).

Za počitnice velja plačilo avansa – 30,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane društvu za pokritje računovodskih stroškov.

*Celotne počitnice: 185,00€
*Akcijska cena (do konca marca): 175,00€
*Akcijska cena (do konca aprila): 180,00€
*Dnevni obisk: 41,00€

Drugi otrok iste družine ima 5€ popusta. Članarina je všteta v ceno.

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo prvi dan. Naši člani imajo članske ugodnosti (cenejše aktivnosti).