Greenpeace sporoča

V soboto, 27. junija se več slovenskih okoljevarstvenih in naravovarstvenih organizacij ponovno povezujemo v celodnevni aktivnosti za zaščito nareve pred nepremišljenimi gospodarskimi posegi naše vlade.

Povezani  bomo skupaj prehodili, preveslali, prekolesarili ali preplavali celoten tok reke Save v Sloveniji; od izvirov v Bohinju in Podkorenu, pa vse do točke, kjer Sava svojo pot nadaljuje po Hrvaški. Pridružite se nam lahko na 25 različnih odsekih, kjer bomo opozarjali na škodljive posege v naravo, predstavljali čudovite koščke narave in vrste, ki jim grozi uničenje, organizirali čistilne akcije, se podružili in oblasti pokazali, kako veliko nas je.

Zakaj?

Čeprav nas je korona virus kot skupnost navidezno ločil, se nas je v zadnjih mesecih za naravo povezalo več kot 36 tisoč

Vlada nas ni slišala. Nonšalantno je sprejela zakon, ki iz postopkov meče vse, ki bi lahko pri okoljsko spornih projektih interesom oblasti in kapitala nasprotovali.

Prepričani smo, da lahko naravo še vedno obranimo. Zato se v sobot 27.6. povezujemo po naravni premici, ki jo v Sloveniji predstavlja reka Sava.

Kako lahko pomagate vi:

– Postanete lahko koordinator enega od odsekov.

Kako?Tako!

– Na interaktivni mapi se pridružite na določenem odseku.

Kje? Tu!

– O akciji razširite glas preko spletnih omrežij ali elektronske pošte.

Aktivnost z objavo podpira tudi naše društvo.

PRIVŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA.