Program družinsko kolesarjenje je nastal po ideji odlično opremljenih poti za Bistrico v Domžalah.

Kot društvo imamo več izkušenj dela z skupinami in kolesarjenjem v skupinah. Po naših izkušnjah otroci od 5 leta starosti znajo nekateri izredno suvereno voziti kolo, brez težav in so tudi precej samozavestni.

Pri družinskem kolesarjenju naj bi šlo za to, da se aktivno druži vsa družina v gibanju-kolesarjenju. Ali so to otroci na sedežkih ali otroci, ki ločeno in suvereno vozijo svoje kolo, niti ni pomembno. Pomembno je, da se kolikor toliko lahko sledijo nekemu zmernemu, počasnemu tempu kolesarjenja.

Praktično bi kolesarili do določenih stičnih točk, kot so kakšna športna igrala, kulturne in zgodovinske  znamenitosti in kakšne turistične kmetije, živali oz. podobno.

Torej poleg našega druženja, gibanja, preživljanja prostega časa bi skupaj doživljali še dodatne družabne aktivnosti.

Vodja programa bo prijavljene obveščala kam gremo, kaj potrebujejo s seboj, kaj lahko pričakujemo in nek okvirni plan in tempo kolesarjenja.

Apeliramo na vse, da se zavedajo, da je aktivnost kot dogodek društva, namenjen članom društva oz. tistim, ki bi radi to postali in da za izvedbo aktivnosti zaradi nas ne bodo zapirali ceste oz. mi bomo poskušali čim manj motiti promet.

Sredstva, ki jih bomo s tem programom pridobili se bodo uporabljala izključno za plačila spremljevalcev in plačila aktivnosti, ki se bodo dodatno dogajala na poti oz. na cilju. Degustacije, ogledi, razna jahanja, vstopnine…

Lahko se prijavite na aktivnost in ste redno prijavljeni ali pa se prijavite le na določeno soboto, ki Vam ravno ustreza.

CENA: 4€/OSEBO

PRIJAVA: Potrebujemo podatke  družine oz. vsaj enega od  udeležencev IME, PRIIMEK, TELEFON, MAIL. prijavite se na info@sadmavrica.si

MESECDATUM IZVEDBESMER in približno načrtovanje/ZBOR: Parkirišče bazena Domžale
OKTOBER13.10.2018Za Bistrico, do turistične kmetije ogled kmetije, degustacija ribjih namazov, ogled filiranja, vmes športna igrala in iskanje skritega zaklada za otroke.
NOVEMBER10.11.2018Iz Domžal v Trzin. Obisk velikega športnega igrišča. Zdravo okrepčilo (sadje, zelenjava), ogled menjave gume na terenu, ogled in predsavitev Trzina kot mesteca blizu Domžal.
DECEMBER8.12.2018Če bo sneg bo namesto kolesarjenja pohod, če ne kar kolesarimo. Do Krtine, tam ogled cerkvice Krtina in posluh zgodovini in obisk mlina.
JANUAR12.1.2019Če bo sneg bo namesto kolesarjenja pohod oz. preizkus teka na smučeh, če ne kar kolesarimo. Do Krumperka. Zgodovina, ogled ŽELEZNE jame.
FEBRUAR9.2.2019Če bo sneg bo namesto kolesarjenja pohod oz. preizkus teka na smučeh, če ne kar kolesarimo.Smer Dragomelj ali Radomlje, več v prihodnosti…
MAREC9.3.2019Upamo na lep pomladni dan…planiramo smer Črnuče, ob bistriška pot, …
APRIL13.4.2019Iz Domžal v Kamnik. Vmes posatanki in zanimive aktivne delavnice.
MAJ11.5.2019Iz Domžal v Mengeš. Zgodovina kraja,…
JUNIJ8.6.2019Okrog Domžal, voden in aktiven ogled in zabava v parkih. Zaključna pogostitev.
UDELEŽBA NA AKTIVNOSTI JE NA LASTNO ODGOVORNOST!

Udeleženec v sklopu plačila članarine prejeme knjižico za motivacijo, nalepke,  dosegljive fotografije (splet), ne plačljivi projekti (Zanimiv šport, zdrava prehrana, pohod,…), niso pa nezgodno zavarovani.

OBVEZNA PRED PRIJAVA-NAJAVA (info@sadmavrica.si ali 031 314 870), zaradi lažjega obveščanja dol. sprememb v primeru slabega vremena, lokacij. Za izvedbo aktivnosti potrebujemo prijavo vsaj 3-eh družin.

Sledimo projektom društva: Zdrava prehrana, Športni nahrbtnik (določene skupine).

Projektom zveze, Športne unije Slovenije: Zdravo društvo, Slovenija v gibanju

Mednarodnim projektom MOWEWEEK (ISCA).

ZAVAROVANJA:

  • Otroci in odrasli oz. udeleženci kolesarjenja v sklopu aktivnosti niso nezgodno zavarovani.
  • S plačilom članarine kupimo društvene majice, motivacijske nalepke, sadje, zelenjavo, medalje (prireditve), …

POSEBNOSTI:

  • V vadbene procese vključujemo tudi otroke z zmanjšanimi telesnimi sposobnostmi, deformacijami in invalidnosti. Za tovrstne posebnosti pokličete 031 314 870 za dogovor in pogovor, da se odločimo v katero skupino bi otoka najlažje vključili glede na obstoječe stanje.
  • Sredstva, ki jih bomo s tem programom pridobili se bodo uporabljala izključno za plačila spremeljevlcev in plačila aktivnosti, ki se bodo dodatno dogajala na poti oz. na cilju. Degustacije, ogledi, razna jahanja, vstopnine…
  • V vadbene procese vključujemo tudi tuje govoreče otroke.
  • Socialno ogroženim ponujamo ugodnosti. Za dogovor pokličete 031 314 870.

Za vsa vprašanja smo na voljo kadarkoli. Pokličete lahko +386 31 314 870 ali pišete na info@sadmavrica.si