DAN DATUM URA NASLOV AKT. OKVIREN PROGRAM AKTIVNOST
Nedelja 29.3.3020 11-12:00 Izdelovanje vrtnih škratov Starši pripeljejo otroke na lokacijo izvedbe pri Mavrični hišici. Potek ustvarjalne delavnice spremljajo otroka, mu pomagajo in po potrebi usmerjajo. Animator primerno zaščiti ustvarjalca in mu ponudi barve in material za izdelavo. Na palice slikamo obraz in nadenemo čepico palici, ki na koncu izgleda kot vrtni škrat. Škrata lahko otroci vzamejo domov in ga posadijo na vrt, kjer budno pazi na rastline.
Nedelja 5.4.2020 11-12:00 Kaj vidiš pod lupo Starši pripeljejo otroke na lokacijo izvedbe pri Mavrični hišici. Vsak otrok dobi lupo (kozarček), kjer skuša ujeti žuželko. Žuželko opazuje in jo po opazovanju skuša narisati. Lahko pa je namesto žuželke tudi list rastline tisti, ki je glavni junak opazovanja. Opazujemo skozi lupo, raziskujemo in rišemo videno. Na voljo lupe kozarčki, ročne lupe in lupe s svetilko. Suhe barvice, risalni list. Pogovori o rastlinah in živalih in videnem.
Nedelja 19.4.2020 11-12:00 INDIJASNKI DAN-LOK Starši pripeljejo otroke na lokacijo izvedbe pri Mavrični hišici. Otrokom bomo pokazali kako se izdela pravi lok iz leske. Učili bomo otroke naučila streljanja z doma izdelanim lokom. Sočasno bo potekala delavnica risanja s suhimi barvicami. Ob zboru bo prikaz. Odrasli bomo na lokacijo kjer rastejo leske. Odrezali vejo in praktično pokazali udeležencem kako iz veje nastane lok. Pokazali bomo način streljanja z izdelanim lokom in podali možnost, da udeleženci poskusijo streljati sami.
Nedelja 10.5.2020 11-12:00 PIKA RAZISKUJE Pika Nogavička obišče park.  Zborna točka za sledenje Pikinih vragolij je mavrična hišica pri igralih. Pika in Ficko bosta otroke povabila v razne gibalne aktivnosti. Obiskovalci (otroci) se lahko Piki pridružijo v gibalnem raziskovanju parka, a le ob spremstvu staršev. Pika je terenu in v vlogi promotorke zdravega načina življenja in preživljanja prostega časa aktivno, na prostem.
Nedelja 17.5.2020 11-12:00 PIKA SE IGRA Pika Nogavička obišče park.  Zborna točka za sledenje Pikinih vragolij je mavrična hišica pri igralih. Pika in Ficko bosta otroke povabila v raziskovalne aktivnosti orientacije in iskanja malih skritih zakladov narave. Obiskovalci (otroci) se lahko Piki pridružijo v aktivnosti raziskovanju parka, a le ob spremstvu staršev. S Piko in Fickom bodo otroci z načrtom iskali zanimive naravne kotičke parka, se pogovarjali in raziskovali.
Nedelja 31.5.2020 11-12:00 INDIJASNKI DAN-PERJENICA Starši pripeljejo otroke na lokacijo izvedbe pri Mavrični hišici. Izdelovali bomo peresnice in se prav indijansko oglašali. Učili se kako so Indijanci izdelovali sulice. Pripravljena peresa bomo zlepili v perjanico, se igrali igrice lovljenja in oglašanja Indijancev. Pokazali bomo izdelavo sulice in z nji zadevali določen cilj. Zabavno bo.
        POLETNE POČITNICE    
DAN DATUM URA NASLOV AKT. OKVIREN PROGRAM AKTIVNOST cilj
PON-PET 13.-17.7.2020 7-16:00 INDIJANSKE POČITNICE Otroci bodo cel teden preživeli v naravi, raziskovanju Indijanske kulture, oblikovanju orodja-orožja in bivališča v naravi. 1. dan tudi bazen. 1 da kurjenje ognja in priprava hrane v naravi. Povezava do objave spletna stran Mavrice Preživeti počitnice v naravi, na prostem z znanji preživetja.
PON-PET 17-21.8.2020 7-16:00 NARAVOSLOVNO-TEHNIČNE POČITNICE Raziskujemo, oblikujemo, spoznavamo in se učimo. Preko naravnih in odpadnih materialov in s pomočjo tehničnih orodij (kladivo, žage, svedri..) izdelujemo; ladjico, orožje, torbo, posodo. Povezava do objave spletna stran Mavrice Preživeti počitnice v naravi, na prostem z znanji tehnologije, znanosti in umetnosti.