AKTIVNE “IGRICE” ZA DRUŽINO

IGRAJTE SE Z NAMI IN OHRANITE SVOJE  ZDRAVJE

TEKALNA IGRA: IGRA LOVLJENJA S PLIŠKI/ IGRAČA LOVI

Otrok ima v roki »pliška«. Naloga odraslega je, da otroka ulovi. Če ga ulovi. Skupaj naredita 5 počepov (se 3x zavrtita, se 2x uležeta na tla..) po opravljeni nalogi se vloga lovca zamenja. (Otrok lovi odraslega). Gibanje naj bo aktivno, hitro. Odrasli ne pustite se prehitro ujeti. Naj se otroci zadihajo, ker to pomeni samo zdravje in ohranjanje zdravja.

TEKALNA IGRA: DUHEC

Z omare odrsali vzame rjuho. Se pokrije z rjuho čez glavo. Simbolizira »duhca«. Ko je bojazen mimo, se zabava lahko začne. Odrasli lovi pobeglega »duhca«, ujame ga tako, da ga prekrije čez glavo.

Otroci neizmerno uživajo, kričijo, iščejo različne smeri, se smejejo, veselijo. Kar na enkrat jim adrenalin deluje 100%. Pri tej igri nekoliko težje otrok lovi starša. lahko pa se domenite, da se morajo odrasli premikati po vseh štirih. No to pa gre…Uživajte!

AEROBNO RAZGIBAVANJE S PLIŠIKI

Zagotovo imate doma nekaj pliškov. Sedaj je čas, da jih tudi nekoliko aktivno uporabite. Držite pliška v roki in ga popeljite na »ročni vrtiljak«, torej vrtite eno roko, nato še drugo roko. Pliška mečite v zrak in ga poskušajte  ujet. Pliška usmerite okrog telesa. Pokažite plišku, kako znate migati z boki (naučite, ga plesati), usedite se in pliška stisnite med noge. Popeljite ga z raketo (stisnjenega med svoje podplate), visoko v zrak. Vrtite ga in nato katapultirajte. Ko pristane, se samo z zadnjioc približate plišku in ga spet poskušate dvigniti. …Pliško, vam bo podal še več idej kako se lahko razgibate.

UMIRJANJE S PLIŠKI

Vsak pliško je poseben. Nas boža, nam kaj lepega pove, nas umiri. Z njim globoko zadihamo in z njim se veselim vsakega dne posebej.

Z otrokom se veliko pogovarjajte. Kako so se počutili ko so z vami vadili, kaj jih najbolj veseli, kako bi lahko vadili večkrat. Je pa to primeren čas, ko se lahko pogovorimo o vseh naših strahovih in jih s pogovorom tudi premagamo.

Veliko veselja v krogu družine Vam privoščimo.

Predsednica društva, Mojca Grojzdek