INDIJANSKE POČITNICE

ndijanske počitnice so najpogostejše in najbolj obiskane počitnice vsakega poletja. Na te posebne počitnice se vračajo generacije otrok znova in znova. Vsak poglavar ali poglavarka je leto za letom drugačen in vsak se loti svoje vloge izjemo zanimivo in z vsem srcem za otroke.

Na indijanskih počitnicah otroke naučimo suverenega in varnega ravnanja z nožem in vsak posameznik zagotovo pridobi na samozavesti, zaupanju in pogumu. Medsebojni odnosi med otroci vplivajo na voljo in pogum vsakega, ki te krasne počitnice obišče. 

Termin: Lokacija Cena
1. 7. - 5. 7. 2024
Športni park Vir (Domžale)
178,00€
15. 7. - 19. 7. 2024
Arboretum Volčji Potok
193,00€

DNEVNI PLAN

Ponedeljek (Domžale in Arboretum): Spoznamo se in si nadenemo indijanska imena. Spoznamo pomen barv in izdelamo indijansko perjanico. Določimo indijanska pravila igre in ustvarimo indijansko abecedo. Iz indijanske abecede napišemo indijansko pismo. Začnemo z izdelavo lovilca sanj.

Torek (Domžale in Arboretum): Spoznavanje in raziskovanje okolice. Naučimo se pravilno  in varno uporabljati nož. Izdelamo lok in puščice. Izdelamo si tudi tarčo in vadimo lokostrelstvo. Kdor želi si lahko indijansko poslika obraz.

Sreda (Domžale in Arboretum) : Spoznavamo in nabiramo zelišča za indijanski čaj (rman, gozdna jagoda, malina,…). Izdelamo tok za puščice. Dokončamo bojno opremo. Da bomo imeli tudi pravo indijansko bivališče postavimo tipi.
Lokacija Domžale: zakurimo ogenj in si skuhamo indijansko kosilo.
Lokacija Arboretum: prikaz kurjenja ognja s kresilom – načini in metode, kako se zakuri ogenj. Učimo se izdelovanja indijanskih vozlov. Izdelamo si visečo plezalno vrv. 

Četrtek (Domžale in Arboretum): Odpravimo se na lov in izdelamo past. Skuhamo si indijanski čaj. Spoznamo in se igramo indijanske igre. Obiščemo konjušnico in jahamo.

Petek (Domžale in Arboretum): Dokončamo lovilca sanj in drugo indijansko opremo. Urimo svoje lokostrelske sposobnosti. Iščemo skriti zaklad plemen. Zakopljemo bojno sekiro in imamo pogovor s poglavarjem. 

Program se ves čas prilagaja vremenu. V primeru slabega vremena aktivnosti zamenjamo, nadomestimo oz. prilagodimo.

Lokacija naših počitnic bo: Športni park Vir, Zoisova ulica 43, Vir, 1230 Domžale. Tu imamo na voljo notranji prostor, zunaj imamo veliko ploščad za športne aktivnosti ter igrišče z igrali. Na voljo imamo veliko športnih pripomočkov za raznovrstne športne igre, žoge za nogomet, košarko,… 

Sočasno poteka tudi program KOCKA POČITNICE, ki ga izvaja Zavod 1-2-3: povezava.

PRIJAVA

S klikom na spodnje zavihke se vam odprejo zavihki z podrobnejšimi informacijami.

 • Prijava na počitnice je obvezna (info@sadmavrica.si / 031 314 870 / ali spletni obrazec zgoraj)
 • Počitnice izvedemo ob vsaj 5 prijavah. O tem vas bomo obvestili nekje 3-5 dni pred izvedbo. 

Lokacija: Domžale

 • Celoten teden: 178,00€
 • Dnevni obisk: 39,00

Lokacija: Arboretum:

 • Celoten teden: 193,00€
 • Dnevni obisk: 42,00€

DOPLAČILA:

 • Toplo kosilo: 6,00€/otroka/dan

V ceno je vključeno: najem prostora, vaditelja, ustvarjalni in športni material, zajtrk in malica, sladoled.

 • Ob prijavi je potrebno plačilo avansa – 30,00€, ki ga nakažete na: ŠAD MAVRICA, Gubčeva ulica 9, 1230 Domžale, TRR: SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON. Namen: pocitnice

 • Avans se ob neudeležbi ne vrača in je namenjen kritju nastalih stroškov. 
 • Počitnice se plačajo po ceniku, objavljenem na spletni strani. Račun prejmete s strani računovodstva. 
 • Če ste se odločili, da počitnic ne boste obiskovali nam to sporočite čimprej na info@sadmavrica.si. Vplačan avans ostane društvu, za kritje administrativnih in organizacijskih stroškov. 

Vsak član društva mora imeti izpolnjeno pristopno izjavo – povezava. Pristopno izjavo izpolnite ob vpisu v društvo pri vaditelju/ici. 

Osebe v društvu niste zavarovane. Zavarovanje urejate v lastni režiji.