DELAVNICE V PARKU ARBORETUM

V parku Arboretum v letu 2023 organiziramo najrazličnejše ustvarjalne delavnice. Ustvarjali bomo z naravnimi materiali – izdelali lok, izrezovali buče,…

Nekatere so brezplačne, druge plačljive (glej tabelo programa).

Termin: Naslov aktivnosti: Opis: Podrobnosti: Cena in starost
Nedelja, 28. 5. 2023 / 11:00-12:00
ODTIS
Raznoliki drevesni listi, listi grmovnic puščajo zanimivo sled. Poskusimo jih odtisniti in odkriti po kakšnih poteh se list prehranjuje.
Udeleženci bodo s čopiči prebarvali list in ga odtisnili. Opazovali bomo sledi in se pogovarjali kaj vodimo oz. opazimo.
BREZPLAČNO, vse starosti
Nedelja, 30. 7. 2023 / 11:00-12:00
SLIKA IZ ZEMLJE
Zemlja je lahko črna, rdeča, rjava. Torej različne barve in različne strukture nas bodo popeljale v svet ustvarjalnosti.
Udeleženci bodo nanašali strukturo zemlje na leseno podlago. Dodajali naravni material po svojem občutku. Nastala bo zanimiva slika iz zemlje.
BREZPLAČNO, od 5 let dalje
Nedelja, 27. 8. 2023 / 11:00-12:00
PERJANICE IZ NARAVNIH MATERIALOV
Kako čudovita je narava. Ponuja na veliko možnosti ustvarjanja. Tokrat se bomo poigrali z različnimi naravnimi materiali, ki nam bodo služili kot okras na perjanici. Sledil bo pogovor o Indijancih in njihovih običajih.
Udeleženci bodo lepili, barvali, krasili in spoznavali običaje starodavnega ljudstva. Nastal bo zanimiv naglavni okras.
BREZPLAČNO, vse starosti
Sobota, 10. 6. 2023 / 11:00-12:00
IZDELAM LOK
Leska je zelo zanimiv les. Rada se upogne in iz nje lahko izdelamo pravi lovski pripomoček. Tokrat bomo izdelali lok, ga preizkusili in odnesli domov.
Udeleženci bodo dobili osnovna navodila kako izdelati lok. Rokovali bodo z manjšim nožičkom in preizkusili svojo ustvarjalno noto z zarezovanjem.
Cena: 16,00€ / otroka. Primerno od 5 let dalje.
Sobota, 23. 9. 2023 / 18:00-20:00
INDIJANSKI VEČER
Kako izdelam Lok, ga uporabim in z njim grem na lov. Lov v mraku je toliko bolj zanimiv in igriv. Svetilke nam bodo kazale pot domov.
Udeleženci bodo dobili osnovna navodila kako izdelati lok. Rokovali bodo z manjšim nožičkom in preizkusili svojo ustvarjalno noto z zarezovanjem. S seboj naj imajo svetilko za lažje iskanje poti proti izhodu ker bo že padel mrak.
Cena: 16,00€ / otroka. Primerno od 5 let dalje.
Četrtek, 26. 10. 2023
IZREZOVANJE BUČ
Zanimive buče bodo v nas prebudile tisto vraževerno noto strahu. Oblikovali jim bomo oči, usta, nos, zobe in celo pričesko. Zelo bo zanimivo in seveda ustvarjalno. Bučo bodo udeleženci lahko odnesli domov in v njej prižgali svečko, da bo strašila nepridiprave.
Udeleženci bodo izrezovali buče in jih krasili po lastni inspiraciji. Buče bodo lahko odnesli s seboj. .
Cena: 20,00€ / otroka. Primerno od 4 let dalje, s pomočjo odraslih.
Petek, 27. 10. 2023
NAGROBNI OKRAS
Vzeti si čas in misliti na naše pokojne je nekaj lepega. Izraz naše ustvarjalnosti lahko pride na plano prav na poseben način. Naravni material kot so naplavine nam nudi ogromno ustvarjalnosti.
Udeleženci bodo imeli na volji razne naravne naplavine (korenine), ki jih bodo lahko obogatili z naravnimi materiali kot so svetlice, zimzelen, naravni dodatki kot so storži, šipek…18€/osebo
Cena: 18,00€ / otroka. Primerno od 7 let dalje, s pomočjo odraslih.
Sobota, 18. 11. 2023 / 11:00-12:00
IZDELOVANJE VENČKOV Z NARAVNIH MATERIALOV
Naravni material nam nudi ogromno možnosti ustvarjanja. Če dodamo še nekaj bleščečega, enostavno blestečega nastane lep in zanimiv namizni okras ali venček za na vrata. S tem obogatimo naše počutje in okrasimo svoje stanovanje.
Udeleženci bodo imeli na voljo naravni in umetni material za izdelovanje okrasnih venčkov ali namiznih predbožičnih okrasov. Zagotovo bodo nastali zanimivi aranžmaji.
Cena: 20,00€ / otroka. Primerno od 4 let dalje, s pomočjo odraslih.
Sobota, 16. 12. 2023 / 11:00-12:00
IZDELOVANJE DIŠEČIH VILINSKIH JUNAKOV IZ PELINA
Naravni material kot je sivka in pelin imajo res izrazite pomerjajoče vonjave. Iz teh zelišč lahko izdelamo zanimive čarobne vile, ki nam bodo lahko polepšale dom s svojo lepoto, vonjem in okrasom.
Udeleženci bodo lahko izdelovali oblike čarobnih vil, ki bodo v obliki zelišča pelina . Ob izdelovanju bomo tudi spoznali lastnosti te zanimive rastline in spili okusen čaj Pelina. Vile bodo dobile obraz, izraz in okras. Če takšno vilo obesiš v stanovanju ti dom osveži in okrasi.
Cena: 20,00€ / otroka. Primerno od 7 let dalje, s pomočjo odraslih.

PRIJAVA