DELAVNICE V PARKU ARBORETUM

V parku Arboretum v letu 2023 organiziramo najrazličnejše ustvarjalne delavnice. Ustvarjali bomo z naravnimi materiali – izdelali lok, izrezovali buče,…

Nekatere so brezplačne, druge plačljive (glej tabelo programa).

Termin: Naslov aktivnosti: Opis: Podrobnosti: Cena in starost
Četrtek, 26. 10. 2023, 17:00-18:00
IZREZOVANJE BUČ
Zanimive buče bodo v nas prebudile tisto vraževerno noto strahu. Oblikovali jim bomo oči, usta, nos, zobe in celo pričesko. Zelo bo zanimivo in seveda ustvarjalno. Bučo bodo udeleženci lahko odnesli domov in v njej prižgali svečko, da bo strašila nepridiprave.
Udeleženci bodo izrezovali buče in jih krasili po lastni inspiraciji. Buče bodo lahko odnesli s seboj. .
Cena: 20,00€ / otroka. Primerno od 4 let dalje, s pomočjo odraslih.
Petek, 27. 10. 2023, 17:00 - 18:00
NAGROBNI OKRAS
Vzeti si čas in misliti na naše pokojne je nekaj lepega. Izraz naše ustvarjalnosti lahko pride na plano prav na poseben način. Naravni material kot so naplavine nam nudi ogromno ustvarjalnosti.
Udeleženci bodo imeli na volji razne naravne naplavine (korenine), ki jih bodo lahko obogatili z naravnimi materiali kot so svetlice, zimzelen, naravni dodatki kot so storži, šipek…18€/osebo
Cena: 18,00€ / otroka. Primerno od 7 let dalje, s pomočjo odraslih.
Sobota, 18. 11. 2023 / 11:00-12:00
IZDELOVANJE VENČKOV Z NARAVNIH MATERIALOV
Naravni material nam nudi ogromno možnosti ustvarjanja. Če dodamo še nekaj bleščečega, enostavno blestečega nastane lep in zanimiv namizni okras ali venček za na vrata. S tem obogatimo naše počutje in okrasimo svoje stanovanje.
Udeleženci bodo imeli na voljo naravni in umetni material za izdelovanje okrasnih venčkov ali namiznih predbožičnih okrasov. Zagotovo bodo nastali zanimivi aranžmaji.
Cena: 20,00€ / otroka. Primerno od 4 let dalje, s pomočjo odraslih.
Sobota, 16. 12. 2023 / 11:00-12:00
IZDELOVANJE DIŠEČIH VILINSKIH JUNAKOV IZ PELINA
Naravni material kot je sivka in pelin imajo res izrazite pomerjajoče vonjave. Iz teh zelišč lahko izdelamo zanimive čarobne vile, ki nam bodo lahko polepšale dom s svojo lepoto, vonjem in okrasom.
Udeleženci bodo lahko izdelovali oblike čarobnih vil, ki bodo v obliki zelišča pelina . Ob izdelovanju bomo tudi spoznali lastnosti te zanimive rastline in spili okusen čaj Pelina. Vile bodo dobile obraz, izraz in okras. Če takšno vilo obesiš v stanovanju ti dom osveži in okrasi.
Cena: 20,00€ / otroka. Primerno od 7 let dalje, s pomočjo odraslih.

PRIJAVA