Zdrava prehrana

Hvala, ker delite dobre informacije še z ostalimi!

Projekt društva ZDRAVA PREHRANA poteka že od leta 2011, torej samega začetka delovanja društva. Pri naših rednih članih se je dobro prijel in se izvaja redno in običajno v vseh vadbenih procesih.

Namen  je, da se vsaj 1x mesečno na vadbi ponudi zdrav prigrizek (sadje, oreščki, zelenjava). Hrano se ponudi otrokom, ki jo seveda lahko okusijo. V kolikor ne želijo je tudi prav.

  • Naša vizija in mnenje je, da večkrat ponudiš, večja je možnost, da otrok poskusi, okusi in se odloči ali mu je hrana všeč ali ni.

Naša izkušnja je, da otroci izjemno radi posegajo po zdravih prigrizkih po vadbi, le to jih vleče kot nagon. Češ, če prijatelj to poje, bom poskusil tudi jaz.

Vloga vaditelja, ki vadbo vodi je, da odgovorno prinese “zdravo prehrano” v primerni čisti posodi. Usmeri vadeče po vadbi v umivanje rok. Deli hrano otrokom neposredno v roke. Naloga vaditelja je, da prinese hrano slovenskega izvora. Kupljeno pri kmetu ali pa na policah trgovin z oznako Pridelano v Slovenji. Projekt financiramo s članarine.

  • Želimo si, da otroke vzgajamo v močne osebnosti, ki lahko poleg gibanja tudi ocenijo kaj je dobro za svoje telo in zdravje.
  • Spodbujamo tudi otroke, da kdaj prinesejo kakšen zdrav prigrizek in ga delijo med sovrstniki.
  • Nikakor pa ne dovolimo deljenje bombonov in raznih sladkarij ob zaključkih vadbe ali med vadbo.
  • Naši vaditelji so se zavezali, da bo vadbah ne bo  deljenja sladkarij kot nagrada za opravljeno delo ali karkoli drugega.
  • V primeru, da Vaš otrok praznuje starše vadečih naprošamo, da upoštevate naš pogled na vizijo. Lahko prinese napr. Zanimivo narezano korenje, obročke paprike, lešnike, suh čips iz jabolk…Vse je mogoče v imenu zdravja.

Naša nagrada za opravljeno delo na naših vadbah je močan objem, stisk roke, prisrčen nasmeh, kozarec vode in zdrav prigrizek (sadje, oreščki, zelenjava).

V sklad Zdrava prehrana vabimo tudi lokalne kmete, ki imajo morda viška zelenjave, sadja in bi le to lahko razdelili na vadbi otrokom. Vabimo tudi podjetja, ki bi projekt lahko podprla na kakršen koli način, da bi otrokom lahko zdrav prigrizek ponudili še pogosteje.

Hvala Vam za podporo in tudi vaša mnenje, ki ga lahko pošljete na info@sadmavrica.si

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!

PRIŠLO NAM JE NA UŠESA…>>>tukaj.

Takole se sladkamo po vadbi.