VABLJENI V PODPIS PETICIJE MANJ PLASTIKE

Hvala, ker delite dobre informacije še z ostalimi!

Naše društvo si je v letu 2018/2019 zadalo, da bo veliko poudarek vadbenih vsebin tudi na temo nauka, da uporabljamo plastične izdelke bolj “z glavo”. Skušali bomo ozavestiti otroke, da vplivajo na starše pri nabavi in uporabi plastičnih vrečk.

Preko gibalnih in drugih igre bomo skušali otroke z doživetji naučiti, kako pomembno je okolje  v katerem živimo…

Vabimo vse člane, da podpišejo peticijo, ki jo razpisuje organizacija

, ki je neodvisna globalna organizacija, ki si z izvajanjem kampanji prizadeva za varstvo okolja, za spremembo odnosov ter za promocijo miru.  Za svoje delo ne sprejema finančnih sredstev institucij EU, vlad, korporacij ali političnih strank.

Trenutno se aktivno bori proti plastiki za enkratno uporabo!

Tudi naše društvo pomaga pri ozaveščanju ljudi o tej težavi in bi lahko pripomoglo k temu, da se v prihodnosti osvobodimo plastike.

Uspe nam lahko le z združenimi močmi – z ljudmi, ki mislijo podobno – zato jim lahko pomagamo pomagaj širiti glas o kampanji, tako da to peticijo razširimo po svojih družbenih kanalih: Facebook, Twitter.

http://www.greenpeace.org/slovenia/si/Blog/Blog/plastika-ne-onesnauje-zgolj-naih-oceanov-spro/blog/61950/

NASVET 1:

Uporabljajte tekstilne vrečke pri nabavi sadja in zelenjave. Nič ne “težijo” na blagajnah, celo priljubljeni ste, ker ste naravovarstveni. S tem damo in učimo mlade generacije kako se obnašati v prihodnje. Vse se da, če se hoče. V svoje torbice odslej shranite še tekstilno vrečko. Ko nabavljate sadje ali zelenjavo, stehtajte in položite v tekstilno vrečko. Nato listek oz. več listkov enostavno prilepite na tekstilno vrečko. S tem boste pravi carji:). Preizkušeno deluje 100%.

 

Več o projektu društva : http://sadmavrica.si/nova/manj-plastike/

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!

Predsednica društva, Mojca Grojzdek

Hvala, ker delite dobre informacije še z ostalimi!