Športni nahrbtnik

Projekt društva »ŠPORTNI NAHRBTNIK«  

Projekt poteka v vadbenih procesih, ki potekajo v letu 2016/17, 2017/18

Članek 2017/18- nagrajenci: Družina Prešeren, čestitamo!

http://sadmavrica.si/nova/druzine-s-sportnim-nahrbtnikom-v-naravo/

Program GIBALNE URICE, ABECEDA ŠPORTA, IGRIVA GIMNASTIKA in ATLETSKA ABECEDA.

Namen  je, da se družina vsaj teden dni poglobi vase in v svoj način življenja, posledično gibanja. Družinske člane želimo spomniti, da se gibamo in veselimo lahko tudi doma. Dom je lahko dnevna soba ali pa gozdiček blizu doma. Dom je lahko cesta ali igrišče blizu doma. Pomembno je, da je družina skupaj, v gibanju.

Ker dobro in aktivno sodelujemo z občino Domžale, centrom TIC Domžale in Zavodom za Šport Domžale si želimo, da tisti člani, ki so iz Domžal ali pa tudi ne, spoznajo mesto Domžale.

Ker delujemo zadnja tri leta tudi aktivno na področju Kamnika bomo to sodelovanje usmerili tudi na mesto Kamnik. Pogovori in dogovori v tej smeri ravno potekajo (2017).

Sodelovanje snujemo v smislu, da se celotna družina giba doma in da si vsaj en dan vzame za skupno druženje v mest na lokacijah, ki so kulturne, naravne, športne ali zgodovinske pomembnosti.

Motivacija za gibanje na drugih lokacijah pa je iskanje skritih zakladov.

V športnem nahrbtniku se skrivajo navodila, kako preživeti zanimiv dan  celotne družine v gibanju.

Naša vizija je, da si celotna družina vzame DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA! oz. Brez IKT naprav.

  • Naše mnenje je,  poskusimo, morda bo ljudem všeč, morda si bodo teden skupnega preživljanja vtisnili globoko v spomin, morda bo to za otroka ena izmed zanimivih izkušenj v življenju.

Naša izkušnja je, da otroci zelo radi odnesejo domov Športni nahrbtnik v katerem so same zanimive stvari. Lepa izkušnja pa je tudi ta, da deluje. Da si družina vzame čas za gibanje skupaj.

Vadeči odnese športni nahrbtnik domov in ga ima pri sebi teden dni oz. prinese nazaj nahrbtnik takoj po počitnicah.

Vloga vaditelja je, da nahrbtnik preda otrokom po lastni odločitvi. Pomembno pa je, da Vsi otroci pridejo z nahrbtnikom domov.

Vsebina nahrbtnika je skrivnost in to skrivnost želimo, da čuvamo Vsi, člani in nečlani. Naj bo skrivnost takšna, da jo radi raziskujemo skupaj. Torej, če ste že šli skozi »Športni nahrbtnik«, skrivnosti lokacij in vsebine zadržite zase. Hvala.
Projekt financiramo s članarine.

  • Želimo si, da otrokom vzgajamo dober vzgled kot družina s tem, da smo lahko tudi en dan brez IKT naprav oz. se družimo v gibanju.
  • Spodbujamo tudi otroke in njihove starše, da svoje občutke pri doživetjih s strani projekta povedo sovrstnikom.

V sklad »športni nahrbtnik« vabimo Vse, ki bi lahko finančno podprli projekt v smislu, da ponudimo še več skupnih srečanj, gibalnih direndajev in druženj celotne družine v gibanju. Kot primer podpora izleta: gremo v TAMAR s sankami v JANUARJU 2018 ali podpora pri organizaciji prireditve MAVRIČNA VILA.

Hvala Vam za podporo in tudi vaša mnenje, ki ga lahko pošljete na info@sadmavrica.si

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!