DRSALIŠČE VAGON-Domžale, malo drsališče

Drsališče Domžale, veliko mestno drsališče ima obratovalni čas za rekreativno drsanje med tednom od 15-19:00, med vikendom od 10-19:00.

Želimo Vam veliko aktivnega preživljanja prostega časa.
Če želite otroka učiti drsati sami, storite to na pravilen način. Predlogi oz. svetovanja lahko najdete v brezplačni  SVETOVALNICI GIBANJA>>>TUKAJ

Vedno pa se lahko odločite za vključitev v tečaj, kar je daleč najboljša izbora, kajti otrok bolj zbrano posluša v skupini in med vrstniki.
V letu 2018/19 Vam nudimo na drsališču DOMŽALE-Veliko mestno drsališče v decembrskem času tečaj med NOVOLETNIMI IN ZIMSKIMI POČITNICAMI  in v FEBRUARJU VSAKO SOBOTO od 8:30-10:00. V JANUARJU pa planiramo tečaj drsanja izvajati za šolske otroke, OŠ Domžale in OŠ Venclja Perka v času od 13:30-15:30.

Drsališče VAGON je planirano, da nastane izpod rok sodelovanja našega društva in lokalnih udeležencev (prostovoljcev) in lastnikov g. Gašpeja Bizjaka in g. Bojana Peterka, ki sta lastnika prostorov.

Ker je drsališče Domžale-veliko za drsanje oz. izvajanje tečajev drsanja med tednom nedosegljivo smo se organizirali zgraditi improvizirano drsališče.

Vse pa je odvisno od temperatur. Če bo zunaj minus vsaj -1-4 bo izgradnja možna.

Drsališče bo na voljo za prosto uporabo, v času od 17-18:30 ure, pa ga bo uporabljalo naše društvo in tudi druga društva za kondicijsko pripravo.

Namen je,  da se na tem drsališču izvajajo tečaji drsanja v nezasedenem času pa otroci oz. ekipe otrok lahko prosto igrajo hokej, kot smo v starih časih lahko počeli mi.

Organizacija znotraj otroških skupin je popolnoma na lastni organizaciji otrok. Deležniki podamo samo prostor, kako in kdaj ga bodo otroci izkoristili je njihova stvar organizacije.

Želimo Vam veliko aktivnega preživljanja prostega časa.

Če želite otroka učiti drsati sami, storite to na pravilen način. Predlogi oz. brezplačna SVETOVALNICA GIBANJA>>> TUKAJ.

Z nami lahko drsajo otroci od 3,5let/4 let in vse do 18 let. Tudi za odrasle imamo termin.

Za improvizirano drsališče-VAGON , PLANIRANMO NASLEDNJE TERMINE , v primeru, da bodo temperature nizke.

 • TERMIN JANAUR
TERMIN JANAUR- drsališče Vagon
1- teden:7-11.1.2019 17:15-18:30
2. teden: 14-18.1.2019 17:15-18:30
 • TERMIN JANUAR/FEBRUAR
VSAK 2 DAN-drsališče Vagon 17:15-18:30
22., 24., 29., 31.1. in 5.2. 17:15-18:30
 • TERMIN FEBRUAR
TERMIN FEBRUAR- drsališče Vagon
4-8.2.2018 17:15-18:30
11-15.2.2019 17:15-18:30

STAROST: Osnovni tečaj lahko obiskujejo otroci približno od 4. leta dalje. Pred 4 letom starosti sprejmemo otroke, ki imajo že dosti pred-izkušenj z rolanjem, smučanjem (razvoj koordinacije).
V nadaljevalni tečaj drsanja se vključijo običajno šolski otroci, ki imajo dobre preizkušnje in so opravili in obvladajo vse veščine osnovnega tečaja drsanja.

Za vključitev v tečaj drsanja se prijavite na; info@sadmavrica.si ali sms 031 314 870

Potrebujemo podatke:

 • IME IN PRIIMEK OTROKA:
 • LETNICA ROJSTVA:
 • VAŠ MAIL:
 • VAŠ TELEFON:

POSEBNOSTI oz. OPOMBA:

CENA TEČAJA

 • 5 dnevni tečaj /75-90 min, 45€
 • Dan/ 75-90 min, 12€

KAJ VKLJUČUJE CENA: izgradnja prostorov, strokovno usposobljeni vaditelji/učitelji, diploma, nagrada.

UGODNOSTI: Drugi otrok iste družine ima 10% popusta. 3 otrok ima 5€ popusta na celoten tečaj drsanja. Za dnevne obiske ni popustov.

Člani imajo 3€/popusta.

PRIPRAVA OTROK: Prisotnost priporočljiva 5-10 min prej. Skrbniki otroke obujete in pripravite na ledeno ploskev, ter ob začetni uri predate vaditeljici –ju drsanja. Pred tečajem starši poskrbite, da gre otrok na WC.

ODSOTNOST/BOLEZEN:

Sporočite in se dogovorimo za nadomeščanja ali koriščenje drugih ugodnosti. Samo za bolezenska stanja.

SKUPINE: Formirale se bodo skupine, glede na število prijavljenih in tudi glede na predznanje. Načeloma pravilo osnovni tečaj, čisti začetniki do 6/otrok na enega vaditelja , če bo veliko prijavljenih, bomo naredili več manjših skupin. Nadaljevalni tečaj pa je lahko vključenih do 10 otrok/vaditelja.

POTEKA TEČAJA:

 1. Dan: vadeči spoznajo pravilno vstajanje na drsalkah, držo telesa in tudi odriv. Skozi igro z vadbenimi pripomočki bodo otroci utrjevali tovrstne razlage. Veliko bomo delali na stabilnosti, mirovanju in odrivu. Vmes pijemo in 5 min odmor.
 2. Dan: Vadeči ponovijo znanje (osnovnega-nadaljevalnega tečaja) prejšnjega dne, ter ga nadgradijo z dodatno vsebino. Aktivnosti vadijo na postavljenih poligonih in s pomočjo iger. Veliko poudarka na odrivu, zaviranju.
 3. Dan: Vadeči ponovijo znanje (osnovnega-nadaljevalnega tečaja) prejšnjega dne, ter ga nadgradijo z dodajanjem znanja o usmerjenem drsanju (limonce, slalom, znižanje telesa), prestopanju ovire prek poligonov in iger.
 4. Dan: Vadeči ponovijo zanje (osnovnega-nadaljevalnega tečaja) prejšnjega dne, ter ga nadgradijo z dodajanjem znanja sklanjanja telesa, pobiranja rekvizitov, usmerjanja, …
 5. Vadeči ponovijo vse zanje (osnovnega-nadaljevalnega tečaja) prejšnjih dni, ter ga nadgradijo z dodajanjem znanja o drsanju vzvratno, ter pridobivanje hitrosti. Testni ledeni poligon in podelitev diplom o udeležbi na tečaju drsanja. Udeleženci prejmejo praktično nagrado in diplomo.

*SVETUJEMO: Preden otroka pripeljete na tečaj, ga na to pripravite s spodbudnimi pozitivnimi besedami. Pripravite otroka na to, da vas na drsališču ne bo poleg, ker bi s tem motili delo vaditelja in pozornost otroka. Z vašo prisotnostjo je otrok venomer pozoren na vas in ne na vaditelja , v tem primeru redko dosežemo cilj: naučiti se drsati. Vaša prisotnost je zaželena le kakšnih 5- 10 min pred koncem tečaja, kjer vam otrok lahko pokaže vse znanje, ki ga je pridobil v tistem dnevu. Načeloma pa je priporočljivo, da smo zadnji dan- običajno petek zadnjih 15 min vsi prisotni, ker se bo izvajal »testni poligon«, kjer boste vsi lahko videli napredek v znanju in podelitev diplom.
Po končanem drsanju, priporočamo, da imate s seboj kakšno brisačo s katero boste otroka lahko obrisali v primeru, da bo prepoten. Svetujemo tudi, da se odpravite čim prej na toplo, ter otroku zagotovite suho obleko.

CILJI:

Osnovni tečaj – osvojena znanja

  • Samostojno zavzame začetni drsalni položaj,
  • pravilno pade in samostojno vstane,
  • osvoji krajši čas drsenja v počepu in poskoči,
  • seznanjen je s prvimi odrivi naprej (»smrečica« naprej),
  • zaustavljanje v črki »A« , ustavljanje v enojnem plugu,
  • zna usmerjati drsalke v obliki »limonce« naprej,
  • seznanjen s prvimi koraki nazaj,
  • samostojno izvede obrate v levo in desno stran,
  • obvlada slalom med različnimi ovirami z delnim drsenjem in dvotaktnim odrivom,
  • izpelje zavoj z vzporednim prestopanjem.

Nadaljevalni tečaj – osvojena znanja

 • Samostojno zavzame začetni drsalni položaj,
 • pravilno pade in samostojno vstane,
 • drsenje v počepu (in poskok),
 • seznanjen je in obvlada prvi odriv naprej (»smrečica« naprej),
 • zaustavi se v črki »A«, ustavljanje v enojnem plugu,
 • obvlada »Limonce« naprej in nazaj,
 • obvlada drsanje vzvratno in vijuganje nazaj,
 • samostojno izvede obrate v levo in desno stran,
 • obvlada slalom med različnimi ovirami s popolnim drsenjem z dvo in eno-taktnim odrivom,
 • seznanjen je z ustavljanjem nazaj,
 • seznanjen je s prestopanjem naprej in nazaj,
 • zna prestopiti oviro, pobrati predmet
 • zna drseti z loki (izpelje zavoj s pred noženjem in za noženjem),
 • naredi obrat za 180°,
 • izpelje paralelni zavoj.

TEČAJ DRSANJA-ODRASLI

Društvo bo za starše naših članov ali člani-odrasli izvajalo brezplačno učenje drsanja v 2 terminih. Možno tudi za tiste, ki želite postati naši člani (letna članarina 15€).

3 dnevni tečaj je namenjen tistim, ki popolnoma nič ne znate drsati ali tistim, ki imate neke osnove drsanje, pa bi radi nad gradili in se naučili pravilnih postopkov in gibanj. Gre za spodbujanje dodatnih aktivnosti staršev naših otrok in odraslih, ki sodelujejo v našem društvu.

 • V sproščenem vzdušju bomo 1. enoto ponovili osnove drsanja. 2. enoto bomo naučeno drsanje utrjevali s poligonskimi sestavam, kjer bomo utrjevali znanja. 3 enota bo služila že naprednejšemu koraku in obvladovanj gibanja v drsanju.

KAJ S SEBOJ:

S  seboj opremo: drsalke, čelada, ki ima zadek lepo zaobljen in ne špičast (varnost)- priporočamo za drsanje-smučanje-rolanje, nepremočljiva obleka (kombinezon), rokavice, priporočamo nepremočljive in na prste, pijača- bidon oz. plastenka.

PLAČILO: Znesek nakažete na TRR društva  po prejetju računa s strani ŠAD Mavrica (mail). Namen: /Ime in priimek otroka/ ime aktivnosti

Naslov društva: Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale, Transakcijski račun:
SI56 6000 0000 0376 237, Hranilnica LON . Namen: IME IN PRIIMEK OTROKA za drsanje (termin), SKLIC: nrc.

Na dan dogodka naj bo tečaj poravnan. Možen dogovor za odloženo plačilo oz. plačilo na obroke. Imamo posluh za socialno ogrožene.

ZAVAROVANJE: Udeleženec v počitnicah ni nezgodno zavarovan. V kolikor želite otroka zavarovati to storite sami.

Za izvedbo aktivnosti potrebujemo vsaj 4 prijavljene otroke v nasprotnem primeru aktivnost odpovemo.

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!

http://www.sadmavrica.si/ ali info@sadmavrica.si
Predsednica ŠPORTNO ATLETSKEGA DRUŠTVA MAVRICA,

Mojca Grojzdek +386 31-314-870